Kod kuće ili u sefu banke, gde je sigurnije?

Da li biste svoje dragocenosti pre čuvali kod kuće, na najneverovatnijem mestu koje može da smislite, ili u sefu banke?

 

Mi preporučujemo banku. Ako ste numizmatičar, kolekcionar umetničkih predmeta, vlasnik vrednog nakita ili jednostavno želite da svoje dragocenosti čuvate na sigurnom mestu, banka je pravo mesto za vas.

Ko može da iznajmi sef?

Sef može da iznajmi svaki građanin ili vlasnik firme koji potpiše ugovor sa Bankom a procedura je jednostavna. Kada se odlučite da svoje vredne stvari poverite na čuvanje Banci, dovoljno je da izaberete kakav sef želite i predate zahtev. Sef predstavlja ličnu imovinu zakupca i Banka ima obavezu da mu obezbedi nesmetan pristup. Zakupci su različitog godišta, od najmlađih, studenata, do onih u penzionerskom dobu, a najčešći zakup je tromesečni i godišnji.

Šta se ne sme držati u sefu?

Klijenti u sefovima najčešće čuvaju svoje dragocenosti, u čiji sadržaj Banka nema pravo uvida, a ono što se ne sme odlagati u sef su predmeti naoružanja, predmeti podložni eksploziji i izazivanju požara, zatim kvaru i raspadanju, kao i druge stvari koje mogu ugroziti zdravlje zaposlenih, sigurnost Banke i drugih sefova. Banka ima ključ, ali ne sme bez dozvole suda da ga upotrebi, niti da kontroliše sadržaj sefova.

Savet:

Klijentima savetujemo da u sefovima čuvaju hartije od vrednosti, nakit, zlato, plemenite metale ili porodično nasleđe, a ne novac. Mnogo je isplativije novac oročiti i na taj način na njemu zaraditi, nego ga ostaviti da leži u sefu bez ikakve nadoknade.

Ukoliko ste u Beogradu, filijala Erste banke u ulici Save Maškovića br. 3–5, na Voždovcu je odnedavno opremljena novim sefovima savremenog dizajna koji klijentima omogućavaju različite vremenske opcije zakupa po veoma povoljnim cenama.