Kod kuće ili u sefu banke, gde je sigurnije?

Da li biste svoje dragocenosti pre čuvali kod kuće, na najneverovatnijem mestu koje može da smislite, ili u sefu banke?

 

Mi preporučujemo banku. Ako ste numizmatičar, kolekcionar umetničkih predmeta, vlasnik vrednog nakita ili jednostavno želite da svoje dragocenosti čuvate na sigurnom mestu, banka je pravo mesto za vas.

U ponudi su pretinci različite veličine: 5x35x25cm; 15x35x25cm i 20x35x25cm.
Zakup najmanjeg (5x35x25cm) mesečno košta 500 dinara, a ako želite da sef zakupite na duži vremenski period, možete to uraditi i na kvartalnom ili na godišnjem nivou, a cena za godišnji zakup iznosi 3400 dinara.

Ko može da iznajmi sef?

Sef može da iznajmi svaki građanin ili vlasnik firme koji potpiše ugovor sa Bankom a procedura je jednostavna. Kada se odlučite da svoje vredne stvari poverite na čuvanje Banci, dovoljno je da izaberete kakav sef želite i predate zahtev. Sef predstavlja ličnu imovinu zakupca i Banka ima obavezu da mu obezbedi nesmetan pristup. Zakupci su različitog godišta, od najmlađih, studenata, do onih u penzionerskom dobu, a najčešći zakup je tromesečni i godišnji.

Šta se ne sme držati u sefu?

Klijenti u sefovima najčešće čuvaju svoje dragocenosti, u čiji sadržaj Banka nema pravo uvida, a ono što se ne sme odlagati u sef su predmeti naoružanja, predmeti podložni eksploziji i izazivanju požara, zatim kvaru i raspadanju, kao i druge stvari koje mogu ugroziti zdravlje zaposlenih, sigurnost Banke i drugih sefova. Banka ima ključ, ali ne sme bez dozvole suda da ga upotrebi, niti da kontroliše sadržaj sefova.

Savet:

Klijentima savetujemo da u sefovima čuvaju hartije od vrednosti, nakit, zlato, plemenite metale ili porodično nasleđe, a ne novac. Mnogo je isplativije novac oročiti i na taj način na njemu zaraditi, nego ga ostaviti da leži u sefu bez ikakve nadoknade.

Ukoliko ste u Beogradu, filijala Erste banke u ulici Save Maškovića br. 3–5, na Voždovcu je odnedavno opremljena novim sefovima savremenog dizajna koji klijentima omogućavaju različite vremenske opcije zakupa po veoma povoljnim cenama.