Našoj zemlji su potrebne žene koje veruju u sebe. I banka koja veruje u njih.

Nije lako izabrati svoj put i na tom putu ne zastati i ne izgubiti samopouzdanje na koliko god prepreka da se naiđe. Ali kada stvarno i iskreno znamo šta želimo srećni smo što je taj put samo naš. Dešava se da nas na tom putu naša okolina ne razume.

Mi ne odustajemo, nastavljamo još odlučnije i hrabrije, jer verujemo u sebe! Tada svi oko nas počinju da osećaju našu energiju i rešenost, zatim nas prihvataju, a na kraju baš od njih dobijamo vetar u leđa. Odajemo priznanje svima vama koji verujete u sebe i menjate ustaljeni pogled na svet. Vi ste naša inspiracija. Mi smo Banka koja veruje da budućnost pripada svima nama koji se usuđujemo da menjamo sadašnjost.

Jeste li čuli za Aleksandru? A za Andreu? Marinu? Čvrsto verujem da svi u okruženju poznajemo nekoga poput njih. Dr Aleksandra Cvetanović je mlada naučnica koja se nalazi na listi stotinu najeminentnijih naučnica i naučnika iz celog sveta. Andrea Lukači Pap je jedina žena u našoj zemlji koja se bavi kovačkim i bravarskim zanatom. Marina Gunjača je dreserka i koordinatorka konja u filmskoj i TV industriji. Kada bih vas pitala šta im je zajedničko, verujem da biste odgovorili da su žene. Ali to nije odgovor koji bih ja želela da čujem! Njima je zajedničko to što su one upravo ono što žele da budu! One su svojim trudom i radom, još kao male odlučile da žive svoje snove. One su u našoj, ali i svetskoj zajednici, zaslužile svoje mesto, jer su verovale u sebe i zato što je uz njih bio neko ko je verovao i razumeo njihovu strast i entuzijazam.

Ovom novom pričom nastavljamo da podržavamo sve one koji veruju u sebe bez obzira na pol, godine, status, obrazovanje... Niko ne može da vam obeća da će na tom putu biti lako, da će okolina uvek biti puna razumevanja. Ali važno je da verujete. Da verujete u svoje ideje i sposobnosti. Da verujete u sebe. Jer, vi ste ono što želite da budete!

 Vaše priče su inspiracija za društvo različitosti, ali u isto vreme i društvo jednakosti. Društvo napretka. Društvo budućnosti. Zato želimo da uvek i svugde, kad god smo vam potrebni, budemo uz vas. Nove ideje, inovacije i pogled u budućnost su ključni za naš zajednički razvoj. Nikada nije kasno da radite na idejama koje vas pokreću i koje vam već dugo ne daju mira. Mi želimo da učestvujemo, promišljamo i gradimo bolje sutra zajedno s vama.

U šali smo je pitali da li bi mogla da nam iskuje sreću, a ona je citirala svog oca “Svi smo mi kovači svoje sreće, samo neko kuje malim čekićem, a neko velikim”! Andrea kaže da je “jako bitno verovati u sebe da bi uspeo nešto u životu“. 

Marina kaže da nije verovala u sebe, verovatno bi kao devojčica tražila drvenog konja!

Ministarstvo obrazovanja i nauke Vlade Austrije i Institut za Centralnu Evropu i Dunavski region, za izuzetne rezultate i doprinos farmaceutskom inženjerstvu, proglasili su je najboljom mladom naučnicom u Srbiji za 2019. godinu.

Aleksandra se bavi istraživanjem farmakološki aktivnih komponenti prirodnog porekla, ekstrakcijom i savremenim ekstrakcionim sistemima… Ali sve ovo manje komplikovano zvuči kada nam ona lepo objasni. 

„Naš san ima samo nas. Ako nema nas, naš san se ne može ni ostvariti.“

Zamolili smo je da nam otkrije kako da napravimo čarobni napitak za sreću, ali nam je objasnila da se formula krije negde u nama: „Svako treba da bude naučnik za sebe i da spremi sebi formulu za sreću“. 

Aleksandra kaže da je verovala u sebe, ali dodaje „i drugi su verovali u mene“!