Iskoristite pogodnosti savremene opcije instant plaćanja IPS QR kodom u okviru mBanking aplikacije

Gde sve možete da plaćate IPS QR kodom?

  • Na prodajnim mestima u Republici Srbiji sa POS terminalima koji imaju mogućnost prikazivanja IPS QR koda ili uređaje za skeniranje IPS QR koda.
  • Prilikom onlajn kupovine, na domaćim veb sajtovima koji omogućavaju plaćanje IPS QR kodom.

Na prodajnom mestu, kase su označene „IPS” logotipom, odnosno oznakama „IPS pokaži“ ili „IPS skeniraj“ kako biste već samim prilaskom naplatnom mestu znali koju od ovih funkcija treba da izaberete u okviru mBanking aplikacije.

Za sada, svoja prva instant plaćanja IPS QR kodom možete izvršiti na svim prodajnim mestima Mercator-S trgovačkog lanca odnosno u Mercator, Idea i Roda megamarketima.

Upotrebom opcije „IPS skeniraj“ i dalje ćete moći da plaćate sve mesečne račune na kojima se nalazi IPS QR kod po standardu Narodne banke Srbije za instant plaćanja. Ovaj vid plaćanja za svoje račune trenutno omogućavaju Telekom Srbija, Telenor Srbija, Elektroprivreda Srbije, JKP Informatika Novi Sad, JKP Infostan Beograd, JKP Gradska toplana Niš i Poreska uprava Republike Srbije, a u narednom periodu očekuje se da će i drugi izdavaoci mesečnih računa omogućiti ovaj tip plaćanja.

Plaćanje IPS QR kodom u tri jednostavna koraka:

  • pokrenete mBanking,
  • skenirate ili pokažete IPS QR kod i
  • platite.

Kako plaćati IPS QR kodom?

Opciju možete da koristite odmah po preuzimanju nove verzije aplikacije u Google PlayStore ili iOS AppStore, besplatno i bez naknade na realizovane transakcije.

Kako biste što lakše pristupili novoj opciji plaćanja, možete pogledati i detaljno korisničko uputstvo i video tutorijal.

Plaćajte IPS QR kodom na prodajnom mestu

Korisna dokumentacija