Lizing linija za finansiranje zelene ekonomije (GEFF Srbija lizing)

Lizing linija za finansiranje zelene ekonomije (GEFF Srbija lizing)

Erste Leasing se priključio finansijskim institucijama koje su deo Programa finansiranja zelene ekonomije (Green Economy Financing Facility – GEFF) Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Program je namenjen biznis sektoru za finansiranje investicija sa ciljem prelaska na zelenu ekonomiju, a u Srbiji se realizuje uz podršku Zelenog klimatskog fonda (Green Climate Fund – GCF). 

Kredit od 10 miliona evra od EBRD-ja i GCF-a podržaće zelene investicije u Srbiji, preko EBRD-jeve platforme Green Technology Selector, onlajn baze koja povezuje prodavce zelenih tehnologija sa kompanijama i predstavlja jednostavan alat za identifikaciju, praćenje i promovisanje najbolje dostupne tehnologije.

GEFF Srbija lizing podržava investicije u visokoefikasnu opremu i tehnologije koje smanjuju emisije gasova sa efektom staklene bašte i/ili jačaju otpornost na klimatske promene.

Erste Leasing će dobijena sredstva koristiti za povećanje svoje ponude u oblasti zelenih tehnologija – uključujući solarne panele, toplotne pumpe, biogas i druge zelene tehnologije, lokalnim preduzećima, uključujući mala i srednja preduzeća.

ESG principi su duboko ukorenjeni u poslovnoj filozofiji Erste Leasing-a. Podrška projektima koji su usredsređeni na obnovljive izvore energije biće imperativ u budućnosti, a podrška EBRD-ja i GCF-a zelenim investicijama od neprocenjivog je značaja na ovom putu.

Kome je lizing linija namenjena?

Program je namenjen privatnim preduzećima, preduzetnicima, registrovanim privrednim gazdinstvima i drugim pravnim licima u Srbiji koja su u privatnom vlasništvu i koja žele da ulažu u visoko efikasne i zelene tehnologije u različitim sektorima. Period finansiranja je do 5 godina.

Pošaljite nam upit!

Ukoliko želite više informacija, obratite nam se.

Podržano od