3D-Secure servis

Sa ciljem unapređenja Vaše bezbednosti prilikom plaćanja karticama na internetu, uveli smo potvrdu transakcija putem jednokratnih lozinki, koje će Vam stizati SMS porukom.

Usluga se odnosi i na Visa i na Mastercard platne kartice Erste Banke i koristiće se na sajtovima koji su u okviru 3D-Secure servisa.

Više nećete morati da pamtite svoju lozinku, već će ona biti automatski generisana svaki put kada vršite plaćanje i stizaće Vam SMS porukom. Na ovaj način bezbednost Vašeg plaćanja karticama na internetu biće na višem nivou.

Potvrda plaćanja će se odvijati kroz sledeće korake:

1.      Kada izaberete robu/uslugu koju želite da kupite na internet sajtu i odaberete opciju plaćanja karticom, otvoriće se polje za unos podataka sa Vaše Erste platne kartice.

2.      Nakon što unesete potrebne podatke, otvoriće se novo polje za unos dodatne jednokratne lozinke koja će Vam biti poslata SMS porukom na Vaš mobilni telefon.

3.      Unosom jednokratne lozinke potvrdili ste svoj identitet i završili plaćanje.

Broj telefona na koji će Vam stizati SMS poruka sa jednokratnom lozinkom možete proveriti i promeniti putem Vaše NetBanking aplikacije (u delu Podešavanja  izaberite opciju Promena kontakt podataka) ili mBanking aplikacije (u delu Podešavanja izaberite opciju Kontakt podaci).

Proveru ili promenu broja mobilnog telefona koji ste dostavili Banci i na koji ćete primiti SMS poruku, možete takođe izvršiti i pozivom na besplatni info telefon 0800 201 201.

Napominjemo da je od trenutka kada promenite broj mobilnog telefona putem Net ili mBankinga ili pozivom našeg servis centra, potrebno da protekne 2h pre nego što možete početi da dobijate jednokratnu lozinku na promenjeni broj telefona.

 

Detaljne instrukcije za Mastercard i Visa korisnike platnih kartica možete videti u dokumentima koji su u nastavku: