VOZI SVOJU PRIČU

Matija Dinić - hokejaš

Uprkos tome što nismo jedna od zemalja u kojoj su zimski sportovi preterano prisutni, imamo mlade koji se vode srcem i željom. Na taj način postižu neverovatne uspehe i van granica  naše zemlje.

Posebno ističemo mladog hokejaša koji se zove Matija Dinić

Podržavamo mlade sportiste

 

Matija Dinić je rođen 2004. godine, a već 2008. godine počinje da trenira hokej u HK Crvena Zvezda. Sa samo 4 godine, izazovni treninzi postali su sastavni deo njegovog života.

Shodno ograničenim mogućnostima, pristup ledu ima samo od septembra. Međutim, to ga ne sprečava da leti trenira van leda i da svoju kondiciju unapređuje trčanjem, plivanjem i vežbanjem u teretani.

Da je vozio svoju priču i da je njegova želja za uspehom bila jaka, pokazuju nam i njegovi rezultati.

Prethodne sezone odigrao je sve utakmice slovenačkog prvenstva, čak 28, kao jedan od najmlađih igrača lige.

Član je reprezentacije Srbije do 18 godina i svoj debi u reprezentativnom dresu trebalo je da ima na Svetskom prvenstvu divizije II u Estoniji u martu 2020. godine, a koje je zbog pandemije otkazano.

Tokom 2019. godine prošao je sistem kvalifikacija za Olimpijadu mladih u Lozani i pobedio na nacionalnom takmičenju organizovanom za odabir predstavnika Srbije. 

Sa svojom ekipom u disciplini 3 na 3, osvojio je srebrnu medalju i na taj način obezbedio Srbiji prvu medalju u zimskim sportovima na Olimpijskim igrama. Imao je zapaženu ulogu u svojoj ekipi i proglašen je za najboljeg igrača polufinala. Tada je u direktnoj borbi za medalju postigao 5, od ukupno 8 golova.

Zahvaljujući takvim rezultatima, kvalifikovao se za izbor najboljeg mladog sportiste u Srbiji 2020.

Kada probiješ led, sve je moguće. Zato uvek veruj u sebe i vozi svoju priču.

A S-leasing i dalje ostaje veliki prijatelj sporta.