#200 godina #verujusebe #thefutureisyours

„Prva austrijska štedionica“ (Erste Oestereichische Spar-Casse), prethodnica Erste Grupe, osnovana je 4. oktobra 1819, kao prva štedionica u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Na osnovu hrabrog principa „širenja i obezbeđivanja prosperiteta”, brojne štedionice su formirane širom regiona u decenijama koje su usledile.

Novosadska štedionica, čija je Erste Banka naslednica, nastala je 1864. godine u Novom Sadu kao prva finansijska institucija na teritoriji današnje Srbije. Novosadska štedionica i „Prva austrijska štedionica“ dele dugu istoriju i počivaju na istim vrednostima od samih početaka, kao i na istoj viziji – stvaranja finansijske nezavisnosti građana kao preduslova za prosperitet društva.

Ova ključna ideja osnivanja danas je bitnija nego ikad pre. Prosperitet se širi ako ljudi veruju u sebe, moć svojih ideja i u budućnost.

Erste Banka u Srbiji nastavlja da sledi principe svojih osnivača i pruža podršku klijentima da, verujući u svoje ideje i potencijale, donose dobre finansijske odluke – kako za sebe i svoje bližnje, tako i za rast i razvoj svojih poslovnih poduhvata.

Erste sledi ovaj cilj za sve ljude, bez obzira na starost, pol, socijalni status ili nacionalnost.

Više informacija možete saznati na sledećem linku:

https://www.erstegroup.com/en/about-us/200-years