Mobilni telefon već odavno ne služi samo za ‘crvenu i zelenu’ slušalicu, on je sada naš život u malom, produžena ruka za organizaciju, memorisanje trenutaka, informisanje, društveni život i naravno - komunikaciju. 

Borba među proizvođačima moblnih uređaja više nije vezana samo za tehničku mogućnost pokrivanja spektra frekvencija nego je, već odavno, prešla u adaptaciju životnih stilova na rezoluciju ekrana, memoriju, megapiksele kamere, aplikacije I tako dalje.

Sfera koja takođe predstavlja izazov kompanijama je dizajn samog uređaja. Od ‘zakrivljenih’ telefona koji savršeno prijanjanju uz uho, preko ekrana sa blago zakrivljenim ivicama, do uređaja sa smanjenim brojem dugmića oko ekrana i slično. LG je otišao i korak dalje, te je unapređujući detalje dodao i modni imperativ – kožnu poleđinu uređaja. Osim što izgleda moćno ovaj detalj je I funkcionalan pa ta koža povećava trenje i omogućava da G4 uvek bude siguran u vašim rukama. Pored kožnih detalja, novi G4 telefon može se izabrati i sa keramičkim poklopcima, od materijala koji je neverovatno otporan i izdrživ, a njegova dijamantska struktura savršeno naglašava specijalan dizajn koji nudi ovaj jedinstven mobilni telefon.

G4 je dizajniran tako da omogući izuzetno iskustvo. Najnoviji Slim Arc dizajn je ispunio sva očekivanja u estetskom smislu i savršeno je prilagođen ljudskoj anatomiji. Blaga zakrivljenost omogućava da bude neverovatno stabilan, čak i kada se koristi samo jednom rukom.

Što se tiče performansi samog uređaja on podržava mrežne tehnologije 2G,3G I 4G, koji je i kod nas od skoro zastupljen . Uz HD displej LG G4 ima fantastičnih 3GB RAM memorije koje omogućavaju nesmetan rad više aplikacija u isto vreme.

Smart uređaji se u današnje vreme predstavljaju veoma pompezno, a kompanije ih najavljuju i po godinu dana unapred, kako bi ljubitelje svog brenda držali u neizvesnosti i naveli ih da željno iščekuju novi model. Dok čitav svet spekuliše o tome kako će novi Iphone izgledati, LG koristi pravi momenat i svojim G4 modelom osvaja svet ljubitelja elegantnog dizajna I vrhunskih performansi.