Dva slobodna dana tokom nedelje većini ljudi su centralno vreme za opuštanje, putovanje, seoski turizam, vožnju bicikla ili jednostavan ritual kafenisanja i druženja sa prijateljima.

Ukoliko ste ljubitelj istraživanja mesta kojima ćete se rado vraćati imamo nekoliko predloga da upotpunite svoje vikend vreme.

Golf Club Centar

Otvoren u maju 2009. godine, Golf Club Centar Žabalj, važi za pravu malu oazu luksuza. Prostire se uz desnu obalu Tise opštine Žabalj, na površini od 38 predivno uređenih hektara zemlje, a udaljen je svega 90 km od Beograda, 30 km od Novog Sada i 10 km od Zrenjanina.

Golf predstavlja simbiozu sportskog i takmičarskog duha, jedinstvenu rekreaciju, ali i uspešni biznis. U golfu su svi ravnopravni, tako da golfom može da se bavi svako, ko je voljan da prihvati sportske, društvene, kulturne i moralne standarde, na kojima je ova igra zasnovana već više od 400 godina. Ukoliko idete prvi put, ne zaboravite da ponesete polo majicu a obuću možete iznajmiti na licu mesta.

Pored golfa, mesta za uživanje ovde ima u izobilju, od luksuzno uređenog klupskog salona, do predivnih terena i terase na kojima se možete osvežiti I uživati.

Krstarenje Savom i Dunavom

Kažu da Beograd, kada se posmatra sa reka, dobija neku novu magičnu perspektivu. Krstarenje Savom I Dunavom je moguće svakog dana u organizaciji Jahting kluba Kej. Idealan način da začinite svoj vikend i produžite dobar osećaj i na radnu nedelju. Tokom krstarenja ćete imati priliku da čujete brojne priče i legende o našoj prestonici, kao i o poznatim ličnostima koje su ostavile trag. Imaćete priliku da vidite ratne brodove, Srećnu bovu, panoramu Zemuna i kulu Gradoš, Nebojšinu kulu, Kalemegdan i spomenik pobedniku, drugu stranu beogradskih mostova i pristaništa i još mnogo toga. Opuštanje i upoznavanje Beograda sa reke je svakako posebno iskustvo.

Restoran 1905

Ukoliko volite da isprobavate inovativne gurmalnuke i uživate u intimnijoj atmosferi, onda vam savetujemo da posetite restoran 1905 smešten u jednoj od najlepših beogradskih objekata, zgradi Geozavoda. Restoran je dobio naziv po godini kada je Geozavod počeo da se gradi. Ovde možete probati specijalitete moderne mediteranske kuhinje i prefinjene, delikatno spremljene poslastice koje će nadražiti vaša čula ukusa. Restoran 1905 predstavlja jedinstveni omaž impozantnoj zgradi u kojoj se nalazi i ima unikatni ambijent koji inspiriše kuvara Dragana Papića u pripremi posebnih kulinarskih specijaliteta.

Prepustite se vikendu I produžite ga radeći nešto novo. Verujemo da bi neki od navedenih predloga mogli da vas zainteresuju i bar na neko vreme udalje od svakodnevnih aktivnosti.