Kupiću ti, samo reci klik

Da li zbog previše obaveza i brzog tempa života ili zbog moderne lenjosti, čak i poznati američki „Crni petak“ i beskompromisna borba u prodavnicama za konkretan proizvod, pokazuje znake opadanja... Tako bar izgleda... Istina je da se kupuje i dalje, ali na drugačiji način – iz fotelje.

Manija prazničnih kupovina počev od božićne i novogodišnje, preko Dana zaljubljenih, čak i Dana žena, sve češće se i u svetu i kod nas prenose u online svet. Nakon napornog dana na poslu ili fakultetu, većina nas se opredeljuje da veče provede u toplini doma svoga. Opuštanje u omiljenom piću ili jednostavno odmaranje, danas je samo uvod u sledeći deo dana: neobavezno surfovanje, četovanje sa prijateljima i, naravno, obilazak sajtova omiljenih brendova. Klik po klik, klik po klik, i – kupovina je završena!

Amerikanci naravno prednjače u ovom vidu kupovine. Prema analizama i predviđanjima stručnjaka, dosadašnje višesatno obilaženje tržnih centara ili shopping ulica zamenjuje kupovina „iz fotelje“ u tolikoj meri da se očekuje da nekadašnju najveći dan u kupovini (pomenuti „Crni petak“) u potpunosti zameni najveći dan u kupovini preko interneta „Cyber ponedeljak“.  

Da je kupovina preko Interneta sve  popularnija i u Srbiji dokazuje i istraživanje  Master indeks (MasterCard anketa), koje je pokazalo da je plaćanje preko interneta kod nas tokom 2014. godine koristilo 34 odsto vlasnika platnih kartica, što je za 11 procentnih poena više nego u 2013.

Ako spadate među one stanovnike naše brdovite balkanske zemlje koji ne vole gužve, izbegavaju i pomisao o redovima, onda je online kupovina pravi izbor. Moderna kupovina iz fotelje nije samo ugađanje vama samima, već pruža i dodatnu sigurnost jer su današnji servisi za elektronsko plaćanje ultra sigurni. Dakle, uživanje u kupovini je samo modernizovano, ništa nije izgubilo na svojoj draži. A, poneke unikatne predmete jedino na ovaj način i možete kupiti!... Nađite malo vremena i uz kaficu „pročešljajte“ omiljene sajtove. Sigurno ćete na većini naći opciju plaćanja online, a ponegde i specijalne pogodnosi za baš ovaj vid plaćanja.