Unesite duh proleća u svoj dom

Proleće je doba kada priroda i svet oko nas ponovo dobijaju boju i novi život. Iskoristite ovaj momenat i unesite prolećne nijanse u svoj dom…

Ovog proleća, trendovi ukazuju na kombinovanje savremenih, klasičnih i retro stilova sa inovativnim materijalima, osveženim bojama, umetničkim detaljima i neočekivanim mešavinama tekstura. Fuzija stilova, kao kombinovanje starog i novog, glavne su odlike prolećnog trenda kada govorimo o uređenju prostora u kome živimo. Elegantne linije, organski oblici i prirodni tonovi boja sa zanimljivim detaljima, jednostavno utiču na promenu atmosfere u prostorijama, ali i na način kako se vi osećate dok boravite u njima.

Da biste osvežili svoj prostor, osim što možete kupiti nov nameštaj ili restaurirati stare interesantne komade, možete se koristiti i veoma jednostavnim rešenjima, koji će vašem domu dati suptilni “makeover”.

Veselim i cvetnim idejama naglasite proleće u svom domu

Jedni od najboljih dekorativnih elemenata za vaš dom tokom ove sunčane sezone su prirodni detalji, poput svežeg sezonskog cveća, koje će uneti novi život i energiju svakoj prostoriji. Lepi aranžmani lala, narcisa, žutih ruža i belih rada, izgledaće impresivno u svakom kutku vaše kuće. Budući da nailaze topli dani, prolećni ugođaj možete naglasiti na balkonu ili u vrtu. Sezonskom cveću maštovito dodajte  prostirke od trave, koje će poslužiti kao dekoracija stola, komode ili police. Ova kombinacija će naglasiti buđenje prirode i radost prolećnih dana.

Nameštaj sa cvetnim dezenima

Moderni nameštaj ove sezone krase cvetni i biljni motivi. Kreveti, sofe, stolice i stolovi sada imaju novi moderni dizajn koji se postiže ugrađenim držačima za saksije. Malo zelenila i šarenog cveća u jednoj prostoriji daće joj svež i sasvim novi izgled. Iznenadiće vas kako dodavanje samo nekoliko ključnih detalja vašem nameštaju, može promeniti kompletan utisak vašeg doma. Uz cvetne dezene možete kombinovati karirane printove, pruge ili šarene jastuke, koji će uneti sasvim novu atmosferu u vaš dom.

Prirodne boje i materijali – kao  dodir proleća

Kada razmišljamo o proleću, prva asocijacija nam je na prirodu i sve nijanse zelene boje. Zbog toga je zelena boja ključ svih prolećnih kolekcija. Jednostavnim dodavanjem staklenih vaza u boji trave na sto ili policu sasvim sigurno ćete uneti dah proleća u svoj dom. Dodatnu vedrinu pružiće zeleni štampani tepih ili jastuci u svetlijim nijansama. Pastelne nijanse su u centru pažnje, dok nijanse sive i crne, kao i bogati kremasti tonovi, mogu dati novi život klasičnim idejama. Prozračne tkanine i sunčani, prolećni dani, na najbolji način će uticati na pozitivnu energiju svih ukućana.

Drvo kao materijal – za dodatnu  toplinu enterijera

Kao apsolutni hit materijal ove sezone je rustično drvo, dok se svetlo drvo i njegove egzotične varijacije, nežna zlatna i glamurozna bronzana, savršeno uklapaju sa granitom i mermerom koji nikada neće izaći iz mode.

Akcenat stavite na zid

Potrebno je samo nekoliko sati da se transformiše cela soba. Moderan i upečatljiv zid je sam po sebi odličan detalj u enterijeru, naročito sa cvetnim obrascima kojih danas ima u izobilju. Ovaj trend je učvrstio svoje mesto kao stil koji će uvek biti moderan, zahvaljujući činjenici da cvetni motivi pozitivno utiču na naše raspoloženje.

Prilikom uređenja enterijera, najbitnije je stvoriti okruženje koje boravak ukućana čini prijatnim. Zahvaljujući velikom izboru motiva i ideja, ali i vašoj mašti, prilagodite prolećne trendove svom ukusu kako biste u potpunosti uživali u udobnosti svog doma.