"Social Impact Award” od ove godine i u Srbiji!

 

Najveće evropsko takmičenje posvećeno studentima kojim se promoviše društveno preduzetništvo - Social Impact Award, po prvi put ove godine održava se i u Srbiji. Organizator takmičenja je udruženje Razlivalište, uz lokalnu podršku Impact HUB-a Beograd, kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija i Erste Banke, dok je ERSTE Fondacija višegodišnji regionalni partner projekta. Social Impact Award predstavlja izuzetnu priliku za sve studente i studentkinje zainteresovane da realizuju svoje preduzetničke ideje i ostvare pozitivan i direktan uticaj na svoje društveno okruženje, a rok za prijave je 12. april 2015.

Svi preduzimljivi studenti sa državnih i privatnih univerziteta u Srbiji dobrodošli su da se pojedinačno ili timski prijave na takmičenje za Social Impact Award nagradu. Tri najbolja projekta biće nagrađena sa 3.000 evra početnog kapitala za realizaciju projekta, odlazak na dve internacionalne konferencije i mentorski program koji se sprovodi uz podršku eksperata iz različitih oblasti. 

Cilj projekta je podizanje svesti mladih o značaju društvenog preduzetništva, ali i pružanje alata i podrške da se oprobaju i opstanu u preduzetničkim vodama. Osim novčanog podstreka, program predviđa i tromesečni period članstva u Impact Hub-u u Beogradu, gde će moći da razvijaju projekte i dobiju mentorske smernice. Deo obrazovnog dela programa već je realizovan kroz 38 radionica koje su održane tokom proteklih meseci u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, a posetilo ih je preko 400 učesnika.

Svi pojedinci i timovi koji se odluče da konkurišu pozvani su da prisustvuju konsultacijama koje će biti organizovane u Impact HUB-u Beograd, Makedonska 21, u periodu od 6. do 10. aprila, svakog dana od 10-12h i od 16-18h.

O najboljim projektima odlučiće žiri u sastavu: Aleksandra Kecojević  (Divac fondacija), Neven Marinović (Smart kolektiv), Nenad Moslavac (Impact Hub Beograd), Dragana Zmijanac (SEEICT), Sonja Dakić (Daj Daj pelene), Milana Milošev (Coca Cola HBC Srbija), Svetlana Jovanović (asistent na Fakultetu organizacionih nauka), Dušan Janković (Impact Hub Vienna), kao ibiznis tim Erste Banke u sastavu Branislava Selaković, Sreten Vranić i Vladimir Todorović. Nakon odluke žirija, nagrada za tri najbolja projekta biće dodeljene na svečanoj ceremoniji 28.maja 2015. godine.

 

Više informacija na sajtu: www.socialimpactaward.rs.

O projektu:

 

Social Impact Award nagrada ustanovljena je 2009. godine od strane Univerziteta za biznis i ekonomiju iz Beča i Impact HUB-a. Veliki uspeh projekta odražava se u činjenici da je 60 odsto prijavljenih ideja implementirano, dok 35 odsto njih ostvaruje prihode. Samo tokom prošle godine takmičenje je okupilo 2.000 studenata u osam zemalja, koji su podneli  404  projekta.

 

Kontakt za upite medija:

Social Impact Award, Project Manager

Miloš Paunović, tel. +381 63 689 944

e-mail: milos.paunovic@socialimpactaward.rs

 

Executive Group, PR agencija ERSTE Fondacije 

Tamara Rendulić, tel. +381 11 328 44 88

e-mail: tamara_rendulic@eg.rs

 

NAPOMENA UREDNIKU: 

O udruženju Razlivalište

Udruženje Razlivalište je osnovano  2014. godine u Beogradu. Pokrenulo ga je pet mladih entuzijasta koji su uvideli da mnogo ideja i potencijala mladih ljudi u Srbiji ostaje neiskorišćeno i želeli su to da promene. Prvi program koji su pokrenuli je Social Impact Award kojim žele da približe društveno preduzetništvo mladim ljudima i daju im priliku da svoje ideje pretvore u prave biznise koji će rešiti neki društveni problem. Cilj Razlivališta je da mladim ljudima ponudi platforme gde će moći da usavršavaju sebe i svoje ideje, a kasnije te ideje pretvaraju u preduzetničke poduhvate.