Filijala po meri starijih sugrađana

  • Radno vreme od 7 do 15 časova, a u vreme isplate penzija do 19:30
  • Isplata penzija na šalteru odmah po uplati od strane PIO fonda; na raspolaganju više šaltera za uplate i isplate
  • Prostor prilagođen potrebama penzionera, sa više stolica za sedenje, klupama i šahovskom tablom za razonodu i druženje

Prva specijalizovana filijala Erste Banke namenjena potrebama penzionera, počela je sa radom u Novom Sadu, u Šumadijskoj ulici broj 3. Način rada filijale je prilagođen potrebama  starijih sugrađana, koji su na samom otvaranju mogli da se druže sa predstavnicima Erste Banke i daju predloge za unapređenje međusobne saradnje. Jedan deo filijale je izdvojen i obogaćen sadržajem za edukaciju predstavnika starije populacije.

Penzionerima je pre svega prilagođeno radno vreme filijale, pa će tako ona biti otvorena od 7 časova ujutru, a dva puta u toku meseca, u vreme isplate penzija, filijala će raditi do 19:30. U ovoj filijali penzioneri će moći da svoju penziju podižu odmah nakon uplate od strane PIO fonda, što je do sada bilo moguće samo na bankomatima.

„Ideja je bila da našim sugrađanima, penzionerima svakodnevne aktivnosti učinimo manje napornim i zabavnijim. Takođe, osnivanjem specijalizovane filijale želimo da ih upoznamo sa inovacijama koje im mogu olakšati svakodnevni odlazak u banku i rukovanje finansijama“, istakao je Miloš Macut, direktor regionalnog centra Novi Sad u Erste Banci. „Ne nameravamo ovde da stanemo, u narednom periodu organizovaćemo radionice namenjene penzionerima gde ćemo posebnu pažnju posvetiti edukaciji. Radićemo zajedno na usvajanju novih tehnologija koje se koriste u bankarstvu, a naše klijente ovom prilikom pozivamo da daju dodatne sugestije, jer uz njihovu pomoć možemo osmisliti još pogodnosti koje će biti po njihovoj meri“, dodao je Miloš Macut.

„Drago mi je da je banka prepoznala potrebu za jednom ovakvom filijalom, gde će penzioneri imati na raspolaganju svoj prostor. Penzioneri sada imaju dovoljno vremena da usvoje nova znanja i budu u toku sa svim novinama. Društvo treba pre svega da brine o mladima, ali i o starijima, a Erste Banka pokazuje da vodi računa o potrebama svih generacija“, izjavio je naš proslavljeni književnik Pero Zubac, dugogodišnji klijent Erste Banke.

Banka u svojoj ponudi ima niz proizvoda namenjenih potrebama penzionera. Penzionerima se pruža finansijska podrška za sve što je bitno u trećoj dobi. Planiranje budućih troškova olakšano je ponudom keš kredita bez potrebe za žirantima i uz životno osiguranje tokom perioda otplate. Ispred filijale nalaze se klupe i sto sa šahovskom tablom, a u samoj filijali više mesta za sedenje i povećan broj šaltera. Da baš filijala u Šumadijskoj ulici bude izabrana za penzionersku filijalu, imala je za uticaj blizina Riblje pijace, najstarije u Novom Sadu, šetališta i centra, a opet dovoljna udaljenost od gradske gužve.

Važno je istaći da svi klijenti koji budu podizali svoju penziju najmanje dva puta svakog meseca u filijali za penzionere ili na bankomatima tokom promotivnog perioda od maja do oktobra, ostvaruju pravo na besplatno održavanje tekućeg računa od decembra 2015, kao i mogućnost da dobiju vredne nagrade. Popunjavanje nagradnog kupona pruža priliku za osvajanje dve vredne nagrade od kojih je prva besplatan boravak u banji za dvoje, a druga kompletan lekarski pregled.

Erste Banka podjednako brine i o svojim najmlađim sugrađanima, pa je u dvorištu zgrade pored ulaza u filijalu u Šumadijskoj ulici kompletno opremila dečji parkić klackalicama, toboganom i ljuljaškama.