Dve pobede za Srbiju u Briselu

Dve pobede za Srbiju u Briselu

Jelena Vasilev iz Erste Banke i Udruženje KROKODIL dobitnici Evropske nagrade za komunikaciju

 

Jelena Vasilev, stručnjak za digitalne komunikacije Erste Banke u Srbiji, osvojila je juče na Evropskom samitu za komunikacije u Briselu nagradu za projekat Superste u kategoriji „Mladi komunikator godine“, koju je dodelila Evropska asocijacija direktora komunikacija (European Association of Communication Directors – EACD). Evropska nagrada za komunikaciju dodeljuje se četvrtu godinu zaredom za izuzetna dostignuća u ovoj oblasti.

Još jednu nagradu u Srbiju donosi Udruženje KROKODIL, sa strategijom komunikacija za festival KROKODIL 2015, kao prva organizacija koja je nominovana za Evropsku nagradu za komunikacije u kategoriji NVO/Udruženja. Vrednost ovog projekta, prepoznali su i Erste Banka, kao i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, koji su od samog početka podržali Festival Krokodil.

Evropska asocijacija direktora komunikacija predstavlja mrežu stručnjaka sektora komunikacija, koju čini preko 23.000 članova iz 40 zemalja. Ove godine asocijacija je obeležila 10 godina postojanja. Evropski samit za komunikacije je okupio na hiljade vodećih ličnosti iz sveta odnosa s javnošću i korporativnih komunikacija, sa ciljem umrežavanja i razmene ideja o strategijama i alatima koji se koriste u savremenim komunikacijama. Regionalni direktori radnih grupa su od 30 nominovanih izabrali tri kandidata po kategorijama za uži krug, zatim su se glasanju priključili članovi EACD i učesnici Samita.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam dobitnica nagrade mladi komunikator godine i ovo je ne samo priznanje, već i motivacija za dalji profesionalni razvoj. Još značajnije je to što je asocijacija prepoznala ključne vrednosti platforme Superste, ali i to što su inicijative mladih iz Srbije bile pod lupom međunarodne javnosti“, istakla je tom prilikom Jelena Vasilev, koordinatorka programa Superste u Erste Banci.

Program Superste Erste Banka realizuje od 2007. godine, a potpuno nov, moderan oblik razvijen je 2015. godine u saradnji sa Fondacijom Dokukino. Program je namenjen projektima  koji su inspirisani problemima u društvu sa kojima se njihovi kreatori suočavaju, a oblasti kojima se bave protežu se od ekologije i umetnosti do edukacije i  aktivizma. Prošle godine je dvadeset dva pobednička projekta nagrađeno ukupnim fondom od 7 miliona dinara bespovratnih sredstava koje je Erste Banka dodelila za razvoj projekata i lokalnih zajednica. Pored finansijske podrške, Superste je učesnicima pružio i podršku uglednih stručnjaka, mentora, koji su finalistima pomogli u procesu razvoja kreativnih rešenja.