Superste karavan startovao u Novom Sadu

  • Konkurs za kreativne, društveno odgovorne projekte
  • Prijave za Centrifugu preko platforme Superste.net  otvorene do 1. aprila 2016. godine

 

Erste Banka je i ove godine u Novom Sadu predstavila program donacija Superste, čiji je cilj podsticanje inovativnih i održivih ideja iz oblasti kulture, umetnosti ili obrazovanja. Najboljih 20 projekata očekuje materijalna nagrada ukupnog fonda od 7.000.000 dinara,  dva projekta koji dobiju najveću podršku publike, jedan u prvoj fazi konkursa Centrifuga kao i jedan u drugoj fazi programa Klub Superste, biće nagrađeni specijalnom nagradom.

Program Centrifuga je namenjen formalnim i neformalnim grupama mladih od 16 do 35 godina koji imaju za cilj unapređenje zajednice i popularizaciju umetnosti, kulture i obrazovanja. Uspešni takmičari će u daljem razvoju projektne ideje dobiti podršku u vidu znanja i materijalnih resursa, a zainteresovani se mogu prijaviti preko interaktivne platforme Superste.net do 1. aprila 2016. godine.

Prisutni su imali priliku da čuju iskustva pobednika prošlogodišnjeg Superste takmičenja, Snežane Golić, autorke projekta Putujuće iskrice bontona, zatim Nikole Arežine, autora projekta Čista posla, kao i Dragana Kovačevića, tvorca projekta Interaktivna gramatika engleskog jezika.

„Zahvaljujući Superste programu uspeli smo da realizujemo svoju ideju o vršnjačkoj edukaciji u vrtićima i osnovnim školama, i na taj način podstaknemo najmlađe da međusobnom interakcijom shvate šta je lepo ponašanje“, objasnila je Snežana Golić, koordinatorka projekta Putujuće iskrice bontona.

Nakon velikog prošlogodišnjeg uspeha, i ove godine želimo da pomognemo talentovanim i vrednim grupama i pojedincima u rešavanju različitih problema u oblastima kulture, umetnosti i obrazovanja i da time ulažemo u bolju budućnost zajednica“, izjavila je Jelena Vasilev, koordinatorka programa Superste u Erste Banci.

Program donacija Superste je razvijen i realizuje se u saradnji sa Fondacijom Dokukino.

 „Fokus ovog programa je zajednički razvoj i napredak. Naš cilj je da ujedinimo kreativne mlade ljude i motivišemo ih da, u atmosferi saradnje i uz pomoć stručnih mentora, razvijaju preduzetničke ideje i da nastave svoje karijere razvojem novih projekata“, istakla je menadžerka projekta Lana Čubrić iz Fondacije Dokukino.

Detaljnije informacije o konkursima i njihovim fazama nalaze se na portalu Superste.net.