Superste karavan startovao u Kragujevcu

  • Konkurs za kreativne projekte iz oblasti kulture, umetnosti ili obrazovanja traje do 1. aprila 2016. godine 
  • Prijava projektnih ideja za Centrifugu preko platforme Superste.net 

 

Nakon Smedereva i Niša Erste Banka nastavila je sa predstavljanjem programa donacija Superste u centralnoj Srbiji. Cilj programa je podsticanje inovativnih ideja za unapređenje zajednica, a najboljih 20 projekata očekuje materijalna podrška ukupnog fonda od 7.000.000 dinara. Dva projekta koja dobiju najveću podršku onlajn zajednice, jedan u prvoj fazi konkursa Centrifuga i drugi u drugoj fazi programa Klub Superste, biće nagrađeni specijalnom nagradom publike.

Za program Centrifuga se mogu prijaviti formalne i neformalne grupe mladih, starosti od 16 do 35 godina,  koji imaju inicijativu za razvijanje društveno odgovornih projekata i traže pomoć u vidu znanja i materijalnih resursa da svoje ideje realizuju. Prijave za Centrifugu su otvorene od 17. februara  do 1. aprila, a zainteresovani sе mogu prijaviti putem interaktivne platforme www.superste.net.

 „Prošlogodišnji entuzijazam, energija i ideje učesnika podstakle su nas da i ove godine relizacijom Superste programa izuzetnim ljudima pružimo priliku da svoje ideje razviju u dugoročna i održiva rešenja koja stvaraju promene u društvu“, izjavila je Jelena Vasilev, koordinatorka programa Superste u Erste Banci.

Program donacija Superste je razvijen i realizuje se u saradnji sa Fondacijom Dokukino.

Cilj Superste programa nije samo pružanje materijalne podrške projektima, već u okviru tima intenzivno radimo na unapređenju veština naših učesnika i učesnica, ali i pratimo kako se njihove početne ideje razvijaju u samoodržive dugoročne projekte. Veliko je zadovoljstvo sarađivati sa mladim ljudima koji imaju veliku želju za društvenim aktivizmom i volju da rešavaju probleme zajednice “, istakla je Lana Čubrić, projektna menadžerka u Fondaciji Dokukino.

Detaljnije informacije o konkursima i njihovim fazama nalaze se na portalu Superste.net.