Sledeća stanica Superste karavana - Sombor

  • Konkurs za projektne ideje koje će dugoročno doprineti zajednici 
  • Prijava projekata za Centrifugu preko platforme Superste.net  traju do 1. aprila 2016. godine

 

Program donacija Superste predstavljen je danas u Somboru. Novčanom nagradom ukupnog fonda od 7.000.000 dinara biće nagrađeno 20 najboljih projekata iz oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja, a čiji je cilj unapređenje zajednice i popularizacija umetnosti, kulture i obrazovanja. Specijalnom nagradom publike takođe će biti nagrađena dva projekta, jedan u prvoj fazi konkursa Centrifuga i drugi u drugoj fazi programa Klub Superste.

Prijave za Centrifugu su otvorene do 1. aprila, a na konkurs se mogu prijaviti svi talentovani mladi ljudi starosti od 16 do 35 godina koji imaju inicijativu za razvijanje društveno odgovornih projekata i traže pomoć u vidu znanja i materijalnih resursa da svoje ideje realizuju. Projekti se prijavljuju putem interaktivne platforme www.superste.net.

 „Program Superste namenjen je izuzetnim mladim ljudima koji su dosadašnjim angažovanjem pokazali liderske sposobnosti i koji će uz pomoć naših mentora i alumnista iz prethodnih godina razvijati svoje ideje i doprineti razvoju društva“, izjavila je Jelena Vasilev, koordinatorka programa Superste u Erste Banci.

Program donacija Superste je razvijen i realizuje se u saradnji sa Fondacijom Dokukino.

Naš cilj je da, uz pomoć inovativnih ideja i novih tehnologija, pomognemo mladima da kreiraju drugoročno održiva, tehnološka, ali i praktična rešenja kojima će unapređivati svoja znanja, razvijati preduzetnički duh i naučiti kako da realizuju svoje ideje na pravi način“, istakla je Lana Čubrić, projektna menadžerka u Fondaciji Dokukino.

Detaljnije informacije o konkursima i njihovim fazama nalaze se na portalu Superste.net.