Nagrađeni studenti sa najboljim preduzetničkim idejama

Na najvećem evropskom takmičenju za društveno preduzetništvo namenjenom studentima „Social Impact Award“, koje je po drugi put ove godine održano u Srbiji, nagrađena su četiri preduzetnička projekta studenata sa državnih i privatnih univerziteta.

Otvaranje biogasnog postrojenja elektrane „Bioelektra“

Drage koleginice i kolege,

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na svečano puštanje u rad pogona za proizvodnju električne i toplotne energije iz biogasa na bazi biomase elektrane „Bioelektra“ u Botošu kod Zrenjanina. Budite naš gost

u utorak, 4. oktobra 2016. godine u 12 časova,

na adresi Toze Markovića bb, put za Tomaševac, Botoš.

Srbija – Makroekonomski izgledi

BDP: domaća tražnja igra najvažniju ulogu

Niska inflacija i pritisci u pravcu apresijacije ostavljaju određeni prostor za snižavanje referentne stope

Bolji fundamentalni indikatori pogoduju prinosima na obveznice

NBS obuzdava pritiske u pravcu apresijacije kursa

Predstavljen projekat „Opismeni se – promeni se!“

Kroz program opismenjavanja, mladi koji napuštaju vaspitno-popravne ustanove u našoj zemlji će dobiti priliku da se na efikasan način ponovo integrišu u društvo

Erste Adriatic Bond premašio milijardu kuna imovine

Zagreb, 7. rujna 2016. – Erste Adriatic Bond premašio je iznos od milijardu kuna imovine, čime je dodatno učvrstio poziciju najvećeg obvezničkog fonda u Republici Hrvatskoj. Imovina fonda na dan 6. rujna 2016. iznosila je 1.036.547.367,73 kuna, dok je ostvareni prinos od početka godine do 6. rujna 2016. iznosio 4,80%.

Novi načini dolaska do kredita u Erste Banci.

Na novom mikrosajtu www.ersteonline.rs najveći deo procesa za keš kredit i kredit za refinansiranje obavlja se onlajn.Povoljnija kamatna stopa nego u filijali.

Još jedna pobeda za „Zelene ideje“ iz Srbije

Peti po redu regionalni forum „Filantropija za zelene ideje“, održan od 27. do 29. jula u Vrdniku, završen je uz proglašenje pobednika, a tri najbolje ideje nagrađene su sa po 10.000 dolara za realizaciju projekata. Forum je organizovao Fond braće Rokfeler, u partnerstvu sa pet lokalnih fondacija iz regiona: Trag fondacija iz Srbije, Partneri Albanija iz Albanije, Udruženje za socijalne inovacije „ARNO“ iz Makedonije, Forum građanskih inicijativa sa Kosova i Fond za aktivno građanstvo iz Crne Gore.

Erste Banka otvorila tri nove Ekspres ekspoziture u Beogradu

Mreža Erste Banke proširena je u julu mesecu sa tri nove Ekspres ekspoziture u Beogradu. Ekspres ekspoziture nalaze se na adresama Vojvode Stepe 162, Bulevar kralja Aleksandra 314 i Marka Oreškovića 27.

Dve pobede za Srbiju u Briselu

Jelena Vasilev iz Erste Banke i Udruženje KROKODIL dobitnici Evropske nagrade za komunikaciju

Jelena Vasilev, stručnjak za digitalne komunikacije Erste Banke u Srbiji, osvojila je juče na Evropskom samitu za komunikacije u Briselu nagradu za projekat Superste u kategoriji „Mladi komunikator godine“, koju je dodelila Evropska asocijacija direktora komunikacija (European Association of Communication Directors – EACD).

Srbija – Makroekonomski izgledi

BDP: Rezultati u prvom kvartalu bolji od očekivanih. Zadržaće se relaksiran stav i istovremeno paziti na deviznu stabilnost. Još ima prostora za smanjenje prinosa na obveznice u lokalnoj valuti NBS održava kurs EUR/RSD u stabilnom koridoru.

Za pobednike Centrifuge 5.100.000 dinara

Žiri izabrao 10 projekata organizacija za unapređenje kulture, umetnosti i obrazovanja

Aktivisti i lideri iz gradova širom Srbije okupili su se u prostorijama Kulturnog centra Grad, gde su u finalnom delu programa donacija Superste, pred žirijem predstavili svoje ideje.

Proglašeni pobednici četvrtog Nacionalnog foruma za „Zelene ideje“

Trag fondacija, Fond braće Rokfeler i Erste Banka nagradili tri najbolje ideje zasnovane na principima održivog razvoja sa po 5.000 dolara. Projekti „RioRE briket“, „Koren, list i plod“ i „BIOzid“,dobitnici su ovogodišnjih donacija za inovativne poslovne ideje zasnovane na principima održivog razvoja u okviru nacionalnog Foruma za „Zelene ideje“.

Erste Banka otvorila prvi račun Platnoj instituciji iPay See

Nakon što je 1. oktobra 2015. godine počeo da se primenjuje Zakon o platnim uslugama, pored poslovnih banaka, Narodne banke Srbije, Uprave za Trezor i Pošte Srbije, platne usluge mogu da pružaju i Institucije elektronskog novca i Platne institucije.

Erste Banka u Vladinom programu podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme

Erste Banka se uključila u Vladin program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku nove ili polovne opreme ili mašina. Za učešće u programu mogu se prijaviti pravna lica registrovana u APR-u kao privredna društva ili zadruge, koja su razvrstana na mikro i mala pravna lica i preduzetnici koji vode dvojno knjigovodstvo, registrovani u APR-u.

Nova Ekspres ekspozitura Erste Banke u Zrenjaninu

Mreža Erste Banke je proširena novom poslovnom jedinicom u Zrenjaninu, u ulici Dositeja Obradovića 28. Klijenti će sada biti u mogućnosti da na više lokacija obavljaju najčešće poslove sa bankom.

U novootvorenoj Ekspres ekspozituri, klijenti će moći da podnesu zahtev za otvaranje tekućih računa, obavljaju sve transakcije, apliciraju za gotovinske kredite, kredite za refinansiranje, dozvoljeni minus, većinu debitnih i sve kreditne kartice, kao i da podižu čekove.

Značajno niže kamatne stope na stambene kredite u evrima i dinarima

• Fiksna kamatna stopa 2,76% za stambeni kredit u evrima sa kratkim rokovima otplate
  • Dinarski stambeni kredit 1,75 + tromesečni belibor
  • Bez troškova obrade zahteva

Erste Banka je za klijente obezbedila atraktivne kamatne stope za stambene kredite u evrima i dinarima. Krediti se mogu iskoristiti za kupovinu stambenog objekta ili objekta u izgradnji, klasične ili montažne kuće.

Erste Grupa je zabeležila neto dobit od 274,7 miliona EUR u 1. kvartalu 2016. uprkos avansnom knjiženju bankarskih i regulatornih dažbina; potvrđena prognoza

“Erste Grupa je uspešno započela 2016. godinu: zabeležili smo neto dobit od 274,7 miliona evra, što podrazumeva prinos na realni kapital od 11,3% i prinos na kapital od oko 10%. Ovi rezultati su uglavnom posledica izuzetno niskih troškova rizika, dok su se bankarski porezi i avansno plaćanje godišnjih redulatornih doprinosa negativno odrazili na ostali rezultat i operativne rashode.

Uvećani krediti stanovništvu i privredi; neto dobit u prvom kvartalu iznosi 524 miliona dinara

„I u prvom kvartalu nastavljen je rast volumena kredita plasiranih stanovništvu i privredi, kao i smanjenje nivoa NPL-a, što je pozitivno uticalo na našu profitabilnost. Pad kamatnih stopa na tržištu pruža nam dodatne mogućnosti pri kreiranju ponuda, poput trenutno aktuelnih stambenih kredita sa značajno nižim kamatnim stopama u dinarima i evrima“, izjavio je Slavko Carić, predsednik Izvršnog odbora Erste Bank a.d. Novi Sad.

NACIONALNI KONKURS ZA ZELENE POSLOVNE IDEJE U ZAJEČARU

Četvrtu godinu zaredom Trag fondacija, zajedno sa partnerima Fondacijom Rokfeler (RBF) i Erste Bankom organizuju Nacionalni forum za zelene ideje, koji je nakon predstavljanja u Beogradu i Šapcu, juče prezentovan i u Zaječaru. Konkurs je pokrenut sa idejom da prepozna i pruži podršku inovativnim projektima zasnovanim na principima održivog razvoja koji mogu da ostvare značajan društveni, ekološki i ekonomski uticaj u lokalnim zajednicama, uz istovremenu zaštitu životne sredine.

Četvrti Nacionalni forum za zelene ideje

OTVOREN KONKURS ZA EKOLOŠKI ORIJENTISANE POSLOVNE IDEJE

Danas je otvoren konkurs Nacionalnog foruma za zelene ideje, koji četvrtu godinu zaredom organizuje Trag fondacija u partnerstvu sa Fondom braće Rokfeler (RBF) i Erste Bankom. Konkurs je pokrenut sa idejom da prepozna i pruži podršku inovativnim projektima zasnovanim na principima održivog razvoja koji mogu da ostvare značajan društveni, ekološki i ekonomski uticaj u lokalnim zajednicama, uz istovremenu zaštitu životne sredine.

Superste karavan obišao pet gradova u Srbiji

Erste Bank, drugu godinu zaredom, u razgovoru sa lokalnim zajednicama predstavlja donatorski program Superste.net. U okviru Superste.net programa novčano i mentorski će biti podržano 20 projekata, a ukupni fond za realizaciju projekata iznosi 7.000.000 dinara.

Sledeća stanica Superste karavana - Sombor

• Konkurs za projektne ideje koje će dugoročno doprineti zajednici
  • Prijava projekata za Centrifugu preko platforme Superste.net  traju do 1. aprila 2016. godine

Program donacija Superste predstavljen je danas u Somboru. Novčanom nagradom ukupnog fonda od 7.000.000 dinara biće nagrađeno 20 najboljih projekata iz oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja, a čiji je cilj unapređenje zajednice i popularizacija umetnosti, kulture i obrazovanja. Specijalnom nagradom publike takođe će biti nagrađena dva projekta, jedan u prvoj fazi konkursa Centrifuga i drugi u drugoj fazi programa Klub Superste.

Superste karavan ponovo u Novom Sadu

Erste Banka je i ove godine u Novom Sadu predstavila program donacija Superste, čiji je cilj podsticanje inovativnih i održivih ideja iz oblasti kulture, umetnosti ili obrazovanja. Najboljih 20 projekata očekuje materijalna nagrada ukupnog fonda od 7.000.000 dinara,  dva projekta koji dobiju najveću podršku publike, jedan u prvoj fazi konkursa Centrifuga kao i jedan u drugoj fazi programa Klub Superste, biće nagrađeni specijalnom nagradom.

Superste karavan startovao u Kragujevcu

Nakon Smedereva i Niša Erste Banka nastavila je sa predstavljanjem programa donacija Superste u centralnoj Srbiji. Cilj programa je podsticanje inovativnih ideja za unapređenje zajednica, a najboljih 20 projekata očekuje materijalna podrška ukupnog fonda od 7.000.000 dinara. Dva projekta koja dobiju najveću podršku onlajn zajednice, jedan u prvoj fazi konkursa Centrifuga i drugi u drugoj fazi programa Klub Superste, biće nagrađeni specijalnom nagradom publike.

Superste karavan startovao u Smederevu

Erste Banka drugu godinu zaredom program Superste.net predstavlja u razgovoru sa lokalnim zajednicima, a Smederevo je prvi u nizu gradova koje će Superste karavan posetiti.  U okviru Superste.net programa novčano će biti podržano 20 projekata, sa ukupnim fondom u iznosu od 7.000.000 dinara. Specijalnom nagradom publike biće nagrađena dva projekta, jedan u prvoj fazi konkursa Centrifuga i drugi u drugoj fazi programa Klub Superste.

Centrifuga novih ideja

Drugu godinu zaredom program Superste.net startuje sa Centrifugom, s ciljem da podrži inovativne ideje formalnih i neformalnih grupa koje žele da razviju sopstvene projekte iz oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja za dugoročni doprinos zajednici.

U KRALJEVU ODRŽANA MENTORSKA ŠETNJA POVODOM DANA ŽENA

U susret Svetskom danu žena, u subotu 5. marta u okviru programa „Podeli svoje znanje – postani mentorka“ održana je šetnja centralnim ulicama Kraljeva, u partnerstvu sa organizacijom Vital Voices. Osmomartovska Mentorska šetnja, kao deo globalnog pokreta, za cilj ima razvoj liderstva, povezivanje i razmenu iskustava uspešnih žena u različitim oblastima i svake godine se održava u isto vreme širom sveta. Do sada je od 2008. godine učestvovalo više hiljada liderki na svim kontinentima...

Erste Grupa zabeležila neto dobit od 968,2 miliona EUR u 2015. godini,rast kreditiranja od 4,2%, koeficijent kapitala CET 1 od 12,3% i dividendu od 0,5 EUR po akciji

„Neto dobit od skoro jedne milijarde evra, snažna kapitalna baza i znatno niži troškovi rizika za 2015. godinu pokazuju da smo dobro obavili zadatak“, kaže Andreas Trajhl, predsednik Upravnog Odbora Erste Group Bank AG, o preliminarnim rezultatima za 2015. godinu. „Kamatni ambijent ostaje težak, a njegov uticaj se može videti u smanjenju našeg operativnog rezultata. Sa pozitivne strane, imali smo solidan rast kreditiranja na koji je podjednako uticalo poslovanje sa stanovništvom i poslovanje sa privredom“.

Erste Bank a.d. Novi Sad: Snažan učinak 2015. godine

Uvećani krediti i depoziti stanovništvu i privredi; operativna dobit iznosi 2.358,2 miliona dinara

„U 2015. godini zabeležili smo rast u svim ključnim segmentima poslovanja. Opredeljeni smo za dugoročno i stabilno partnerstvo sa kompanijama i klijentima, a profit koji smo ostvarili biće, kao i do sada, iskorišćen za jačanje kapitalne baze Banke i nova ulaganja u Srbiji. Podrška projektima koji su orijentisani ka unapređenju zajednice nastavlja da bude jedno od naših strateških opredeljenja i u narednom periodu“, izjavio je Slavko Carić, predsednik Izvršnog odbora Erste Bank a.d. Novi Sad.

Stipendije za studije na najstarijem austrijskom univerzitetu

Šansa za diplomce i postdiplomce prava i ekonomije

Sparkasse Banka i Erste Banka u saradnji sa Univerzitetom u Gracu raspisale su konkurs za programe stipendije „Best of South – East“. Na konkurs se mogu prijaviti diplomci i postdiplomci prava i ekonomije i tokom godinu dana unaprediti svoje znanje iz ovih oblasti, kombinujući praksu sa studiranjem.

Dobrodošli u novo bankarstvo: Erste Grupa prelazi u Erste Kampus

Početkom ove godine Erste Grupa započela je prelazak u svoju novu centralu u Erste Kampusu koja se nalazi u okrugu Belvedere, izgrađenom na ranijoj lokaciji železničke stanice Südbahnhof (Južna stanica). „Očigledno je da se bankarstvo mora promeniti i osavremeniti, što je jedan od razloga zbog kojih se selimo iz naših tradicionalnih kancelarija na lokaciju koja pokazuje da smo pristupačni i otvoreni za svakoga. Ovo je više od samo moderne poslovne zgrade i tiče se stvaranja prostora koji pomaže u razvoju potreba naših zaposlenih i zajednice. Ovde ćemo biti u mogućnosti da brže reagujemo, budemo fleksibilniji i usklađeniji s onim što je stvarno potrebno našim klijentima," rekao je Andreas Trajhl, generalni direktor Erste Grupe.

Pet odsto fiksna kamata za dinarski keš kredit u Erste Banci

Iznos kredita od 50.000 do 2.500.000 dinara, uz rok otplate do 12 meseci

Sa padom referentne kamatne stope, stvaraju se uslovi za smanjenje kamate za gotovinske kredite, pa je Erste Banka pripremila posebnu ponudu za keš i refinansirajuće kredite. Minimalni iznos kredita iznosi 50.000 dinara, dok maksimalni iznos kredita iznosi 2.500.000 dinara. Kredit se može iskoristiti i za refinansiranje kreditnih obaveza uz mogućnost isplate dodatne gotovine. Period otplate kredita iznosi 6 do 12 meseci, a kamata je fiksna za sve vreme otplate i iznosi pet odsto.

Direct debit-nova usluga za plaćanje parkinga u Novom Sadu

Javno komunalno preduzeće „Parking servis“ Novi Sad i Erste Banka promovisali su danas novu uslugu namenjenu građanima, koja vlasnicima vozila omogućava plaćanje parking karti preko šeme direktnog zaduživanja, bez obzira na to u kojoj banci imaju otvoren račun. Potrebno je da korisnik „Parking servisa“ potpiše obrazac ovlašćenja za direktno zaduženje svog računa (obrazac se dostavlja JKP „Parking servisu“ i poslovnoj banci čiji je vlasnik vozila klijent), dok Erste Banka u ovom poslu vrši ulogu banke poverioca. Vlasnik vozila sam definiše vremenski rok, datum i raspon iznosa za naplatu.