Ko je novi finansijski savetnik klijenata Erste Banke?

Finansijski savetnik je besplatna funkcionalnost koja omogućava naprednu kontrolu i planiranje prihoda i troškova na jednostavan način

 

Erste Banka je svojim klijentima ponudila novu, besplatnu funkcionalnost, u okviru već postojeće usluge NetBankinga.

Sve transakcije koje su kreirane bilo kojim kanalom (provlačenje kartice, trajni nalog, plaćanje putem NetBankinga...),  automatski se kategorizuju i svrstavaju u određenu potkategoriju. Upotrebom ove funkcionalnosti klijenti u svakom trenutku imaju pregled svojih prihoda i troškova, i samim tim bolju kontrolu, planiranje i efikasnije upravljanje kućnim budžetom. Finansijski savetnik omogućava kategorizaciju u 14 glavnih kategorija (npr. kuća i stanovanje, obrazovanje, finansije, takse i porezi, hrana i piće...) i 93 potkategorije (npr. namirnice, kućni ljubimci, knjige i školski pribor, vrtić, kozmetika i šminka, odeća i obuća, kazne...)

Finansijski savetnik poseduje niz naprednih funkcija:

  • uporedni prikaz prihoda/rashoda tokom proteklih meseci (analiza trendova prihoda i rashoda)
  • pregled prosečne potrošnje po kategorijama u zadatom vremenskom periodu
  • dalje svrstavanje kategorizovanih transakcija u potkategorije (radi detaljnijeg praćenja)
  • smeštanje eventualnih nekategorizovanih transakcija u određene kategorije ili potkategorije
  • automatsko praćenje svih transakcija i pronalaženje šablona u plaćanjima i primanjima tzv. Nacrte predviđanja.

 

Za precizno planiranje troškova u budućnosti, moguće je definisati očekivane prihode u okviru budžeta za osnovne kategorije i potkategorije a ukoliko postoje i očekivane buduće transakcije, njihovim unosom stiče se detaljan uvid u sredstva kojima klijent raspolaže u određenom vremenskom periodu.

„Detaljnija analiza trendova prihoda i rashoda može nam pomoći da bolje upravljamo svojim budžetom. Dodatne, a po neki put i nepotrebne troškove lako možemo izbeći onog trenutka kada steknemo precizan uvid u kretanje svojih finansija. Upravo zbog toga smatramo da će Finansijski savetnik na brz i jednostavan način klijentima omogućiti uštede u kućnom budžetu“, izjavila je Aleksandra Ognjanović, direktorka direkcije za razvoj poslova sa stanovništvom Erste Banke.