Besplatan kurs preduzetništva za mlade

Raspisan poziv za prijavljivanje

 

U okviru programa „Biznis mladih Srbije“ koji podrazumeva sveobuhvatnu podršku preduzetništvu mladih, otvoren je poziv na besplatan onlajn kurs o preduzetništvu i razvoju biznis ideja. Na kurs mogu da se prijave svi zainteresovani sa teritorije Republike Srbije uzrasta od 18 do 35 godina. „Biznis mladih Srbije“ sprovodi Smart kolektiv u partnerstvu sa Erste Bankom i Centrom za neformalno obrazovanje i celoživotno učenje, uz podršku Uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada.

Zahvaljujući besplatnom onlajn kursu veliki broj mladih biće u prilici da nauči i razume najvažnije aspekte preduzetništva kroz praktične i inspirativne primere i testove. Pored onlajn edukacije i petodnevnog treninga, program omogućava besplatne konsultacije za unapređenje biznis plana, pristup „supERSTEp” kreditima za pokretanje sopstvenog poslovanja koje pod povoljnim uslovima odobrava Erste Banka, zatim besplatno mentorstvo za sve poslove registrovane uz podršku programa u trajanju od minimum godinu dana, kao i umrežavanje mladih i promociju novoosnovanih biznisa.


Prijavljivanje je otvoreno do ponedeljka, 20. oktobra putem sajta biznismladihsrbije.org, dok će onlajn edukacija biti aktivna u periodu od 20. do 27. oktobra. Nakon završetka onajn obuke, mladi će imati priliku da se prijave na konkurs za biznis ideje, a za autore 30 najperspektivnijih ideja tokom novembra će biti organizovani petodnevni treninzi za pisanje biznis plana.

 

Na ovaj kurs prošle godine se prijavilo oko 2.000 mladih, što ukazuje da postoji značajan broj mladih ljudi koji želi da pokrene sopstveni posao, ali im je neophodna institucionalna podrška i pomoć.

Od oktobra 2012. godine program je deo prestižne međunarodne mreže The Prince’s Youth Business International kojom predsedava Princ od Velsa.