Održana volonterska akcija Erste Banke, Vršačkog atletskog kluba 1926 i Wiener Städtische osiguranja u okviru koje je sređeno pet lokacija u Vršcu.

Zaposleni u Erste Banci i kompaniji Wiener Städtische osiguranje, kao i članovi „Vršačkog atletskog kluba 1926“ organizovali su u subotu, 18. maja akciju sređivanja pet lokacija u Vršcu. Volonterskom akcijom ofarbani su mobilijar na sportskom igralištu Polet, klupe „kod Slaviše" i info-centar kod Kule, a takođe je sređena okolina Crvenog krsta i stepenište na Bregu. Organizator čitave akcije u kojoj je učestvovalo oko 50 ljudi je „Vršački atletski klub 1926".

 

Nismo očekivali da ova akcija dobije ovako velike razmere. Prvobitna ideja je bila da članovi 'Vršačkog atletskog kluba 1926' srede samo stepenište zbog ‘Trke uz stepenice' koju organizujemo 25. maja. Međutim, ova naša trka je zainteresovala zaposlene iz svih filijala Erste Banke, tako da nam se prijavio neočekivano veliki broj volontera, kojima su se pridružili i radnici osiguravajuće kuće Wiener Städtische iz Vršca. Iz tog razloga smo uređenje Brega proširili na pet lokacija", rekla je Dragana Rakić, predsednica kluba.

 

Erste Banka je osim volonterskom akcijom zaposlenih, odmaralištu u okviru Crvenog krsta  doprinela i poklonom za najmlađe – donirala je vrtešku za dečje igralište.

Odmah smo shvatili da je ideja o organizovanju prve vršačke 'Trke uz stepenice' odlična, jer na sportski način promoviše ono što je karakteristično za naš grad, a to su stepenište i Breg. Zato smo rado prihvatili učešće u njegovom sređivanju i uspešno animirali kolege iz drugih filijala Erste Banke. Raduje nas činjenica da možemo da pomognemo našem gradu da on izgleda lepše i uređenije, pa smo ovu priliku, između ostalog, iskoristili da odmaralištu Crvenog krsta poklonimo vrtešku za dečje igralište", rekao je Kojadin Pećanac, direktor vršačke filijale Erste Banke.