• Erste volonteri u Domu u Futogu

  • Deo volontera je uređivao igrališta u Sremskim Karlovcima

Održana velika volonterska akcija Erste 
Preko 130 Erste volontera u akciji u Sremskim Karlovcima i u Futogu


U subotu 1. juna 2013. godine, tradicionalno petu godinu zaredom, zaposleni Erste Banke organizovali su veliku volontersku akciju. U saradnji sa Pokretom gorana Vojvodine i sa Opštinom Sremski Karlovci, preko 130 Erste volontera je sprovelo volonterske aktivnosti u Sremskim Karlovcima i u Futogu.


Tema jedne od aktivnosti je „Obradujmo najmlađe“, pa su shodno tome volonteri radili na farbanju dečijih igrališta u Sremskim Karlovcima. Učestvovali su zaposleni Erste Banke iz različitih mesta sa teritorije Srbije, radnici „Wiener Städtische Srbija“, volonteri Pokreta gorana i radnika JKP „Belilo“ Sremski Karlovci, sa ukupno preko 200 ljudi. Volonteri su bili raspoređeni na 10 radnih lokacija. Ovom akcijom uređeno je sedam dečijih igrališta u različitim delovima Sremskih Karlovaca. Takođe je ofarban i novi mobilijar na izletištu Stražilovo, a uređivan je i prvi Eko-kamp u našoj zemlji. Paralelno sa akcijama uređenja igrališta i mobilijara, volonteri Erste Banke su sa svojom decom, u prostorijama Ekološkog centra realizovali kreativne radionice.


Kako bi pažnja Erste volontera bila posvećena i starijima, koji su takođe često ugroženi u našem društvu, grupa zaposlenih je istog dana radila na uređivanju Doma za stara lica u Futogu i uživala u druženju sa stanovnicima Doma. Farbanjem drvenih baštenskih klupa, biciklane i rampi, kao i krečenjem dnevnog boravka, volonteri su ulepšali životni prostor starim osobama koje provode vreme upravo u ovom Domu.


Dajući svoj doprinos razvoju zajednice i promovišući ideju volonterizma, Erste Banka i Pokret gorana Vojvodine petu godinu za redom na području Sremskih Karlovaca organizuju ovakve akcije, a do sada je uređena Dvorska bašta, izletište Stražilovo, amfiteatar i plato oko groba Branka Radičevića, a od ove godine će zablistati i dečija igrališta u Sremskim Karlovcima.

  • Erste volonteri u igri sa decom

  • Obnavljanje Doma za starije u Futogu