Potpisan Protokol o saradnji između Ministarstva omladine i sporta (Fonda za mlade talente Republike Srbije) i ERSTE BANK a.d. Novi Sad

Najbolji akademci za najuspešnije kompanije

Ministarka omladine i sporta i predsednica Fonda za mlade talente “Dositeja“, prof. dr Alisa Marić i predsednik izvršnog odbora ERSTE BANK a.d. Novi Sad, Slavko Carić, potpisali su protokol o saradnji u cilju zapošljavanja stipendista Fonda za mlade talente. Protokolom je predviđeno da ERSTE BANK a.d. Novi Sad ponudi stručno usavršavanje studentima koje stipendira Fond kroz praksu i sticanje praktičnog iskustva i znanja.

Govoreći o značaju ove vrste saradnje za stipendiste Fonda, ministarka Alisa Marić istakla je da Ministarstvo omladine i sporta (MOS) i Fond za mlade talente u 2013. godini uspostavljaju uspešnu i značajnu saradnju sa najboljim kompanijama u Srbiji u cilju podrške mladim talentima, njihovom stručnom usavršavanju i zapošljavanju:

-Nastavljamo dobru praksu podrške stipendistima Fonda potpisivanjem Protokola o saradnji sa Erste Bank – om, u vremenu kada je svetska i domaća ekonomija još uvek pod uticajem krize koja je poljuljala i mnogo stabilnija tržišta nego što je naše. Stoga je ulaganje u one koji će tu istu ekonomiju u budućnosti, nadamo se, vrlo bliskoj, ponovo podići, jedan od konkretnih koraka u tom pravcu. Fond za mlade talente Republike Srbije, najveći fond te vrste u regionu, do sada je stipendirao i nagradio preko 9 800 srednjoškolaca i studenata vrednujući na taj način njihova postignuća, i istovremeno, podstičući ih da nastave da postižu dobre rezultate- rekla je ministarka omladine i sporta.

Ona je dodala da ova saradnja nudi brojne prednosti za obe strane, jer je Fond za mlade talente svojevrsna baza trenutno najkvalitetnijih mladih akademaca različitih profesionalnih profila koji na ovaj način imaju mogućnost da svoja pretežno teoretska znanja primene i prošire u praksi, i tako postave temelje za budući ekonomski, ali i svaki drugi razvitak i napredak zemlje:

-Sarađujući sa Erste Bank – om, Fond za mlade talente i Ministarstvo omladine i sporta, nastoje da pruže ne samo materijalnu podršku stipendistima, već i da ih konkretno podrže u prvim poslovnim koracima usmeravajući ih na najuspešnije kompanije u zemlji. Praksom i stručnim radionicama koje će biti organizovane usavršiće se i konkretizovati stečena znanja stipendista i ujedno stvoriti prilika da Erste Bank – a u svoje redove primi najstručniji i za svoje potrebe naročito profilisan mladi kadar. Važnost društveno odgovornog poslovanja u ovom slučaju dodatno je intenzivirana praktičnim kontekstom, budući da će rezultati biti vrlo transparentni. Zato sa velikim zadovoljstvom potpisujem ovaj Protokol i nadam se nastavku uspešne saradnje- zaključila je Alisa Marić.

Predsednik izvršnog odbora ERSTE BANK a.d. Novi Sad Slavko Carić objasnio je motive Erste banke da na ovaj način podrži stipendiste Fonda:

-Saradnja koju danas uspostavljamo sa Fondom za mlade talente za Erste Banku je veoma značajna, jer ćemo se na sistematičan način povezivati sa najuspešnijim studentima. Kvalitet usluge koji pružamo klijentima u velikoj meri zavisi od stručnosti i profesionalnosti zaposlenih u banci, odnosno od baze održivosti između korporativnog i javnog sektora- istakao je Carić.

Protokol je potpisala i direktorka Sektora komunikacija ERSTE BANK a.d. Novi Sad Andrea Brbaklić, a svečanosti je prisustvovala i pomoćnica ministra za omladinu Snežana Klašnja.