Otvoren Erste studentski kutak

Otvoren je „Erste studentski kutak“, deo filijale namenjen studentima, izrađen prema pobedničkom studentskom konkursnom rešenju.

Erste Banka je danas otvorila „Erste studentski kutak“ i izložbu deset najboljih projektnih rešenja za uređenje dela za studente u okviru filijale Park City u Novom Sadu.

Na konkursu je pobedila ekipa „SPRST“ i prema njihovom idejnom rešenju je izrađen modularni nameštaj i oslikan zid u delu filijale koji će služiti za pružanje bankarskih usluga i saveta mladim ljudima, održavanje izložbi i radionica, uz stalno dostupan besplatni WiFi internet.

Konkurs za „Erste studentski kutak“ raspisan je u oktobru prošle godine sa ciljem da motiviše studente arhitekture i dizajna da osmisle i dizajniraju taj deo Erste filijale u ulici Narodnog fronta 23c. Na konkurs je pristiglo 44 predloga, od kojih je stručni žiri izabrao deset najboljih, a pobedničko rešenje je i primenjeno u samoj poslovnici.

„Želeli smo da uključimo studente u proces projektovanja i adaptacije dela filijale čije će usluge koristiti oni sami. Ovaj studentski kutak je samo prvi projekat, koji će biti moguće primeniti i u našim filijalama u drugim univerzitetskim centrima Srbije“, izjavila je Višnja Rubin, šef odeljenja za upravljanje segmentima u Erste Banci.

  • Pre uređenja

  • Posle uređenja

Članovi ekipe „SPRST“, David Bilobrk, Dušana Nikolić i Ivana Mandić, studenti druge godine master studija na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, jednoglasnom odlukom stručnog žirija proglašeni su za pobednike konkursa Erste Banke.

Glavni elementi pobedničkog rešenja su mural i crvena stolica. Sav nameštaj je dizajniran na takav način da prilikom njegove izrade ne bude ostataka. Jedan od osnovnih kriterijuma konkursa je bio i da se moraju koristiti isključivo prirodni i reciklirani materijali.

U okviru filijale Park City otvorena je i izložba deset najboljih radova poslatih na konkurs, koja će trajati do 15. aprila. Za naredni dan, 16. april, zakazana je i prva edukativna radionica za studente o tome kako najbolje nastupiti na razgovoru za posao.