Erste Grupa dobila nagradu od AQ Research za najtačniju analizu vlasničkih instrumenata u Austriji i centralnoj Evropi

Tim Erste Grupe koji se bavi istraživanjem vlasničkih instrumenata još jednom je osvojio nagradu za najtačnije procene dobiti u Austriji i centralnoj Evropi u 2013. godini koju dodeljuje agencija AQ Research iz Londona. To je osma godina zaredom u kojoj analitičari vlasničkih elemenata iz Erste osvajaju nagradu za kvalitet istraživanja na austrijskom, češkom, mađarskom i poljskom tržištu.

"Srećni smo što smo osvojili nagradu po osmi put uzastopce od kada AQ Research objavljuje godišnjak, „ACE Yearbook“. To potvrđuje da naši analitičari proizvode prvoklasno istraživanje na koje naši klijenti mogu da se oslone," kaže Fritz Mostböck, rukovodilac istraživačkog tima Erste Grupe.

Metodologija AQ je koncipirana tako da identifikuje najbolju prognozu dobiti za obuhvaćene kompanije. AQ pokriva akcije sa rasponom procena različitih brokera, sa obuhvatom najmanje 10% akcija u odgovarajućem izboru. Analitičari AQ koriste dobit po akciji kao dominantno merilo u investicionim istraživanjima.