Erste Banka dobila glavnu nagradu za Najbolji program volontiranja

Forum poslovnih lidera Srbije i Smart kolektiv su po treći put dodelili Nagrade za korporativno volontiranje. Ovogodišnji dobitnik glavne nagrade je Erste Banka, za program volontiranja koji je usklađen sa strategijom društveno odgovornog poslovanja kompanije i koji ostvaruje dugoročne uticaje na razvoj lokalne zajednice i zaposlenih.

“Kada čak svaki treći zaposleni odluči da deo svog slobodnog vremena provede volontirajući, a neki od njih prelaze i po nekoliko stotina kilometara do mesta održavanja akcije, sigurno je da Erste volonterke i volontere pokreću jaki motivi. Ponosni smo što naši zaposleni imaju razvijen osećaj prema zajednici i čestitamo im na dobijenom priznanju! Nadam se da će ova nagrada motivisati još veći broj zaposlenih u Erste Banci da se priključe Klubu volontera. Veliko hvala i našim partnerima s kojima organizujemo volonterske akcije“, izjavila je Andrea Brbaklić, izvršna direktorka u Erste Banci.

Klub volontera Erste Banke danas čini oko 350 zaposlenih, što je više od trećine ukupnog broja ljudi koji rade u Erste Banci u Srbiji. Tokom prethodnih šest godina volonterskog programa, zaposleni Erste Banke odvojili su oko 3.500 sati kako bi pomogli u rešavanju društvenih problema u zajednicama u kojima rade. Učinili su pozitivne promene u 13 gradova.

Samo tokom septembra prošle godine zaposleni u Erste Banci pomogli su uređivanje škole „9. maj” u Zrenjaninu, kako bi osnovcima i srednjoškolcima sa invaliditetom koji je pohađaju omogućili školovanje u lepšem okruženju. Usledila je Beogradska rolerijada, kao i podrška kraljevačkoj nevladinoj humanitarnoj organizaciji „SOS Dečije selo”, koja je posvećena dobrobiti dece i jačanju porodica i zajednice. Potom su usledile brojne akcije na Fruškoj Gori, akcija „Naš Niš“ za pomoć specijalizovanoj školi za osnovno i srednje obrazovanje „14. oktobar”, zatim prikupljanje knjiga za Narodnu biblioteku Bor, a ove godine, u velikoj akciji u Sremskim Karlovcima i Futogu učestvovalo je preko 130 Erste volontera na 10 radnih lokacija.

Banka će nastaviti da sprovodi volonterske akcije koje imaju za cilj da podstaknu zaposlene, ali i ostale građane na razmišljanje o poboljšanju kvaliteta života u sredinama u kojima žive i rade.

Nagrada za korporativno volontiranje dodeljuje se s ciljem da se prepoznaju i promovišu kompanije koje, osim novčanih sredstava, ulažu i vreme i veštine svojih zaposlenih u razvoj lokalne zajednice. O dobitnicima nagrade odlučivao je žiri sastavljen od predstavnika državnih institucija, kompanija, poslovnih udruženja, nevladinih i međunarodnih organizacija.

Za program volontiranja Erste Banka je nagrađena i 2011. godine, nagradom za korporativnu filantropiju Virtus.