Klub SUPERSTE u potrazi za mladim talentima

  • Za šest godina nagrađena 71 mlada osoba ukupnim fondom od 7 miliona dinara
  • Četiri glavne nagrade žirija, 12 nagrada na osnovu glasova javnosti i specijalno priznanje „Ljubiša Rajić“
  • Rok za prijavu 2. mart

 

Erste Banka je sedmu godinu zaredom u potrazi za talentovanim mladim ljudima koje nagrađuje u okviru Kluba SUPERSTE. Za 17 ovogodišnjih pobednika, odvojen je nagradni fond od 1,5 miliona dinara. Ove godine, konkurs je za sve zainteresovane otvoren do 2. marta do ponoći. Pored četiri glavne nagrade za ostvarene rezultate po oceni žirija i 12 nagrada na osnovu glasova javnosti, kandidati se mogu prijaviti i za specijalno priznanje „Ljubiša Rajić“ za društveni aktivizam. Banka je u prethodnih šest godina nagradila 71 talentovanu mladu i kreativnu osobu, i to ukupnim fondom od 7 miliona dinara. Projekat se od početka realizuje u partnerstvu sa Trag fondacijom i uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

„Talentovani ljudi u Srbiji često nisu primećeni. Naš zadatak je da im pomognemo da dobiju javno priznanje za svoj rad i rezultate, kao i da im damo podstrek za razvoj i usavršavanje. Pozivam sve mlade koji imaju nešto dobro, kvalitetno i kreativno da podele s javnošću, da se prijave i pokažu snagu koju mladi u Srbiji imaju“, izjavila je Andrea Brbaklić, izvršna direktorka u Erste Banci.

KATEGORIJE

Svi mladi koji postižu izuzetne rezultate u oblastima kojima se bave i šire pozitivan uticaj na društvo, a imaju od 16 do 27 godina, mogu da konkurišu za nagradu u jednoj od tri oblasti:

  • Prirodne i tehničke nauke
  • Umetnost (u dve potkategorije)
  • Društvene i humanističke nauke

ili za specijalno priznanje „Ljubiša Rajić“ koje se dodeljuje aktivnim učesnicima u građanskim inicijativama koje promovišu kreativnost, toleranciju i kulturu, i tako doprinose pozitivnim promenama u svojoj zajednici.

Zainteresovani mogu da se prijave u samo jednoj od pomenutih kategorija u periodu od 15. januara do 2. marta 2014. godine, popunjavanjem formulara na Internet portalu www.superste.net.

NAGRADE

Erste Banka će pobednike u glavnim kategorijama po oceni žirija nagraditi sa po 200.000 dinara na Omladinskom računu Erste Banke, a osobu sa najzapaženijim rezultatima u oblasti društvenog aktivizma sa 100.000 dinara.

Takođe, na osnovu broja glasova dobijenih putem Superste portala i SMS poruka biće odabrana po četiri kandidata/kandidatkinje iz svake od tri glavne kategorije, i nagrađena sa po 50.000 dinara.

ŽIRI

Članovi žirija su: Snežana Klašnja, pomoćnica ministra u Ministarstvu za omladinu i sport, prof. dr Jelica Protić sa Univerziteta u Beogradu, Elektrotehnički fakultet, Milica Pekić, predsednica Upravnog odbora Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije i predsednica Upravnog odbora Regionalne platforme za kulturu KOOPERATIVA, Saša Mirković, pomoćnik ministra za kulturu i informisanje, Boško Radojković, v.d. direktor Jugokoncerta, Bojan Brkić, zamenik glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa RTS i urednik spoljnopolitičke redakcije, prof. dr Ratko Božović, prof. dr Dragan Popadić sa Univerziteta u Beogradu, Filozofski fakultet i Mirjana Šakić iz Službe komunikacija Erste Banke.

 

Za dodatne informacije na raspolaganju vam je Vladimir Todorović iz Sektora komunikacija Erste Banke: vladimir.todorovic@erstebank.rs; 011/201-5012; 060/8747-499.