Još 10 dana za prijavljivanje u Klub SUPERSTE

Još 10 dana za prijavljivanje u Klub SUPERSTE

  • Nagradni fond od 1,5 miliona dinara za 17 mladih
  • Specijalno priznanje „Ljubiša Rajić” za društveni aktivizam
  • Rok za prijavljivanje 31. januar

Erste Banka je šestu godinu zaredom u potrazi za aktivnim, kreativnim i talentovanim mladim ljudima koje nagra­duje u okviru Kluba SUPERSTE. Konkurs za nove članove kluba, koji je ranije nosio naziv „Klub 27“, otvoren je do

31. januara do ponoći.

Svi koji imaju od 16 do 27 godina, postižu izuzetne rezultate u oblastima u kojima se bave i šire pozitivan uticaj, mogu da se prijave u jednoj od oblasti za glavnu nagradu:

  1. Prirodne nauke i tehničko tehnološka oblast;
  2. Umetnost;
  3. Društvene i humanističke nauke,

 

ili za specijalno priznanje „Ljubiša Rajić“ koje se dodeljuje za društveni aktivizam. Specijalno priznanje se dode­ljuje ove godine po prvi put i ustanovljeno je u čast čoveka koji je bio primer društvenog aktivizma u Srbiji. Ljubiša Rajić je bio profesor skandinavistike na Filološkom fakultetu u Beogradu, dugogodišnji član žirija i prijatelj ovog projekta Erste Banke.

Priliku za javno priznanje dobiće 30 najboljih kandidata, a prema odluci žirija i glasova javnosti Erste Banka će nagraditi 17 mladih talenata sa ukupnim nagradnim fondom od 1.500.000 dinara.

Iz ličnog iskustva znam da mladi talenti koji pobede na ovom konkursu dobijaju različite prilike za nove pobede. Savetovala bih svima koji veruju da rade nešto posebno i zaslužuju da budu prepoznati u društvu, da se prijave na konkurs i dokažu da su super”, izjavila je Ivana Janjić, prošlogodišnja pobednica u kategoriji društvenih i humanističkih nauka, koja je i zaštitno lice ovogodišnjeg konkursa.

Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti na konkurs popunjavanjem formulara na Internet portalu www.superste.net. Jedan kandidat/kandidatkinja može se prijaviti ili za glavnu nagradu u jednoj od akademskih oblasti, ili za specijalno priznanje za društveni aktivizam.

Članovi žirija su: prof. dr Jelica Protić, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu, Snežana Klašnja, pomo­ćnica ministarke u Ministarstvu omladine i sporta, prof. dr Dragan Popadić, Filozofski fakultet Univerziteta u Beo­gradu, prof. dr Ratko Božović, Uroš Durić, umetnik i portparol projekta, Saša Mirković, direktor spoljnih komunika­cija RTV B92, Boško Radojković, direktor Jugokoncerta, Bojan Brkić, zamenik glavnog urednika i urednik spoljno­političke redakcije RTS-a i Mirjana Šakić iz Sektora komunikacija Erste Banke.

PROCES IZBORA

Nakon utvrđivanja ispravnosti pristiglih prijava, stručni žiri će napraviti uži izbor od po deset prijavljenih kandidata iz svake od tri akademske oblasti. Žiri će zatim odabrati po jednog pobednika/pobednicu iz oblasti prirodnih nauka i tehničko-tehnološke oblasti, kao i na polju društvenih i humanističkih nauka. U kategoriji umetnost, žiri će dodeliti dve glavne nagrade, za svaku potkategoriju po jednu. Ukupno četvoro pobednika/pobednica će biti nagrađeno sa po 200.000 dinara na Omladinskoj kartici Erste Banke. Takođe, žiri će odabrati jednu osobu sa najzapaženijim rezultatima u oblasti društvenog aktivizma i nagraditi ga/je sa 100.000 dinara na Omladinskoj kartici Erste Banke.

O dobitnicima preostalih 12 nagrada odlučivaće javnost, glasanjem putem sms-a i portala www.superste.net za kandidate koji su ušli u uži izbor. Na osnovu glasova javnosti, po četvoro mladih u svakoj kategoriji će biti nagra­đeno sa po 50.000 dinara na Omladinskoj kartici Erste Banke.

Podršku projektu je i ove godine dalo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.