INSPIRACIJA-sećanje ili budućnost

INSPIRACIJA – Sećanje ili budućnost?

 

Izložba „Inspiration Board-ova“ u organizaciji uredništva portala AgitPop 

 

Beograd, 03. jun 2013. – Specifična online „izložba” pod imenom „Inspiration Board nastala je od radova 18 kreativaca iz različitih oblasti umetničkog i društvenog života, koji su imali zadatak da čitaocima portala AgitPop prikažu šta je ono što ih inspiriše. U periodu od januara 2011. do septembra 2012. uredništvo portala je prikupljalo radove učesnika, među kojima se nalaze i neki od najpoznatijih umetnika mlađe i srednje generacije. Radovi će biti izloženi u galeriji “Podroom” Kulturnog centra Beograda u periodu od 03. do 11. juna. Održavanje izložbe omogućila je Erste Banka.

 

Na postavci „Inspiracija: Sećanje ili budućnost?” neki od izloženih radova će biti odštampani  ili prikazani uz pomoć projektora, dok će nekoliko radova biti interaktivni. Autori izložbe će takođe biti zaduženi i za kreiranje specijalnog soundtrack-a za potrebe izložbe, kako bi odabir muzičkih numera upotpunio celokupni doživljaj njihove inspiracije.  

 

„Izložba radova je mobilna i zamišljena kao putujuća postavka koja predstavlja drugačiju percepciju inspiracije autora iz različitih oblasti. Naša želja je da „Inspiracija: Sećanje ili budućnost?” bude samo prva u nizu postavki, u sklopu godišnjeg ciklusa izložbi na sličnu temu.“, izjavila je Jelena Đurović urednica portala agitpop.me i selektorka radova.

 

Pre i za vreme izložbe, biće aktivan haštag #inspiracija, gde svako može reći šta ga inspiriše. Najkreativniji će dobiti svoj „Inspiration Board“, kao i predstavljanje na agitpop.me portalu.

 

Autori izloženih radova su: Aleksandar Maćašev, Bogomir Doringer, Ivan Grubanov, Maja Maljević, Simonida Rajčević, Dejana Vučićević, TKV, Marina Marković, Vuk Vidor, Mihael Milunović, Đorđe Stojanović, Tweetoholics, Branislav Cerović, Ana Martinoli, Lazara Marinković, Nemanja Živanović, Marija Dukić, Stanislav Mirković i Tamara Papestijević  

 

Sve radove, kao i biografije autora, zainteresovani mogu videti na linku http://www.agitpop.me/?a=in s

 

Kontakt:

 

Jelena Đurović,

urednica portala agitpop.me i selektorka radova

email: jelena.djurovic@gmail.com

tel:063/639642