Počinje glasanje za pobednike Kluba SUPERSTE

U okviru šestog konkursa za Klub SUPERSTE Erste Banke, danas se otvara glasanje za nagrade   javnosti kandidatima koji su po mišljenju stručnog žirija ušli u uži izbor. Cilj ovog programa je da      promoviše i nagradi aktivne, talentovane i kreativne mlade ljude koji postižu izuzetne rezultate u     oblastima kojima se bave. Glasanje putem SMS-a i portala www.superste.net trajaće do 29. aprila 2013. godine do ponoći, do kada će javnost odlučiti kojih 12 kandidata će dobiti nagrade javnosti. 

Na ovogodišnji konkurs ukupno se prijavilo 230 kandidata, od kojih je odlukom stručnog žirija 30      finalista ušlo u drugi krug Kluba SUPERSTE. Time su finalisti dobili priliku da budu nagrađeni      nagradom javnosti u jednoj od oblasti u kojoj su se prijavili: prirodne nauke i tehničko tehnološka oblast, umetnost, društvene i humanističke nauke.

Jedna od stvari za koje se godinama intenzivno zalažem je promocija mladih talenata. Njih podržavam privatno i profesionalno, na sve moguće načine jer smatram da oni predstavljaju snagu koja bitno može da utiče na buduće tokove u našem društvu. Kroz Klub SUPERSTE imamo svi mogućnost da glasamo za darovite mlade ljude, koji zahvaljujući izuzetnim dostignućima imaju priliku da se afirmišu u različitim sferama. Pročitajte njihove biografije i dajte svoj glas uspehu nadolazećih generacija”, izjavio je Uroš Đurić, umetnik i portparol projekta.

Selekciju prijava je izvršio žiri u sledećem sastavu: prof. dr Jelica Protić, Elektrotehnički fakultet       Univerziteta u Beogradu, Snežana Klašnja, pomoćnica ministarke u Ministarstvu omladine i sporta, prof. dr Dragan Popadić, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu, prof. dr Ratko Božović, Uroš Đurić,     umetnik i portparol projekta, Saša Mirković, direktor spoljnih komunikacija RTV B92, Boško Radojković, direktor Jugokoncerta, Bojan Brkić, zamenik glavnog urednika i urednik spoljnopolitičke redakcije   RTS-a i Mirjana Šakić iz Sektora komunikacija Erste Banke.

Na web portalu www.superste.net mogu se pronaći biografije i dostignuća svih finalista, kao i detaljnija uputstva za glasanje, putem formulara na ovoj web stranici, kao i putem SMS poruka. Glasanje za nagrade javnosti će trajati do 29. aprila do ponoći, a sa jedne IP adrese i jednog broja mobilnog       telefona moguće je glasati samo jednom za jednog kandidata iz svake oblasti. Na osnovu glasova   javnosti, po četvoro mladih u svakoj kategoriji će biti promovisano i nagrađeno sa po 50.000 dinara na Omladinskoj kartici Erste Banke.

Pored nagrada javnosti, kandidati koji su ušli u uži izbor su u prilici da osvoje i neku od glavnih nagrada, koje dodeljuje stručni žiri Kluba SUPERSTE. Žiri će odabrati dobitnike četiri glavne nagrade u tri     kategorije, koji će biti promovisani kao članovi Kluba SUPERSTE i nagrađeni sa po 200.000 dinara na Omladinskoj kartici Erste Banke. Takođe, žiri će izabrati i jednu osobu sa najzapaženijim rezultatima u oblasti društvenog aktivizma koju će pomoći u daljem razvoju i nagraditi ga/je sa 100.000 dinara na         Omladinskoj kartici Erste Banke. Ukupno će biti nagrađeno 17 mladih sa  nagradnim fondom od 1.500.000 dinara.

Podršku projektu je i ove godine dalo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.