Upravljanje karijerama talenata

U Erste Grupi želimo da od sebe date ono najbolje. Da li ste svesni svojih prednosti odnosno stvari koje radite bolje od većine ljudi? Onda ih istaknite  u svojoj karijeri!

Smatramo da ukoliko uživate u onome što radite, to ćete raditi bolje. A ukoliko radu na svom ličnom razvoju dodate strast i volju, možete biti istaknuti kao jedan od naših talenata.

Talenti su zaposleni koji rade iznad proseka, koji takođe pokazuju veliki potencijal za budući razvoj. Da biste postali jedan od njih, treba da se dokažete u smislu učinka i da prođete proces imenovanja i selekcije kojim se takođe evaluira vaš potencijal za razvoj.

Često se veliki potencijal brka sa stručnom spremom, funkcijama ili iskustvom. Međutim, istinski potencijal ne proizilazi iz vašeg statusa, već iz vaše sposobnosti i delovanja.

 

Ukoliko…

… preuzmete odgovornost za sopstvenu karijeru u Erste Grupi

… ulažete vreme u svoj razvoj

… izgrađujete mreže kontakata

… tražite prilike za razvoj

… uvek postupate s poštovanjem i etički

… onda ispunjavate sve prave preduslove da budete uzeti u obzir u inicijativi Upravljanje karijerama talenata (UKT)

 

(UKT)Erste Grupe može vam otvoriti nove mogućnosti. Ne samo da vam obezbeđuje pristup savremenim programima razvoja i podrške u karijeri, već predstavlja i neprocenjivu platformu umrežavanja. On doprinosi da naša sledeća generacija lidera dođe na novi nivo u smislu kulture vođstva, osećaja zajedničke svrhe, zajedničkih vrednosti i stavova. Raznolika nastava u inostranstvu dovodi do toga da učenje i razmišljanje posebno budu intenzivni i njome se stiče uticajno iskustvo.

Kako je rekao jedan od učesnika(UKT):

 ,,…mnogo smo gledali i učili – ali što je najvažnije i trajno, deo toga je bio da smo bolje upoznali jedni druge; naučili smo da shvatamo i prihvatamo drugačija stanovišta; oslobodili smo se nekih naših predrasuda i sada znamo kome da se obratimo ukoliko imamo problem.”

Talenti koji su spremni da preuzmu stvar  u svoje ruke , oni koji su željni izazova i razmišljaju o sopstvenom ponašanju, izgradiće budućnost Erste Grupe.


 

Profesionalne obuke

U većini naših poslovnih oblasti zaposleni mogu prisustvovati posebno osmišljenim strukovnim obukama. One se kreću od veoma strukturiranih ,,Koledža” koji se fokusiraju na stručnom i sveobuhvatnom znanju, do inicijativa na kojima se navode određene potrebe neke poslovne oblasti kao što su npr. rotacije poslova ili međunarodne radne grupe.

Preko ovih ponuda zaposleni stiču priliku da uče u raznolikim kulturnim okruženjima i bolje razumeju naš osnovni region. Štaviše, oni ostvaruju prekograničnu saradnju, pružaju zajedničku podršku, uče jedni od drugih i neguju svoja poznanstva, .

 

Interno tržište poslova

Kao deo naših napora da postanemo najatraktivniji poslodavac na tržištu , nudimo prekogranično interno tržište poslova u Grupi, na svih 8 tržišta, da bi se podstakla i pospešila mobilnost u Erste Grupi. Zaposleni mogu pratiti mogućnosti karijere na internom tržištu poslova i dobijati podršku za svoj lični razvoj. Taj proces garantuje pravednost i transparentnost napredovanja pojedinačnih zaposlenih.