Izjave polaznika programa

Pročitajte kakva su iskustva imali i šta su izjavili neki od sadašnjih diplomiranih studenata Erste Grupe o Programu za diplomirane studente kao i o njihovim zadacima, motivaciji i njihovoj ličnoj preporuci za rad u našoj kompaniji:

Zovem se Peter Pozdeh, imam 24 godine. Nakon što sam diplomirao na Fakultetu za ekonomiju i biznis u Bratislavi primljen sam u Program za diplomirane studente Grupe u Organizaciji – sektor Tržišta Grupe u Beču.
Program za diplomirane studente Grupe daje nam jedinstvenu priliku da steknemo uvid u razne direkcije i subjekte u Erste Grupi. Imamo priliku da razumemo svaki aspekt poslovanja banke. A da ne spominjem da su nam učitelji i mentori pravi bankarski stručnjaci. Iza ugla nas uvek čekaju izazovne studije slučaja.

Ovaj program definitivno nije za nekoga ko ne voli izazovni posao, ne voli da radi u okruženju koje se stalno menja i nije ga briga za razvoj međuljudskih veština. Ukoliko biste više voleli da imate monoton posao, onda treba da zaboravite na prijavljivanje za ovaj Program. Ukoliko ste sušta suprotnost tome, nemojte oklevati!


Zovem se Alina Manuela Grigore, imam 24 godine i diplomirani sam student u Direkciji upravljanja gotovinom u Banca Comercială Română, u Rumuniji. Diplomirala sam na fakultetu za Kibernetiku, statistiku i ekonomsku informatiku u Bukureštu i trenutno sam student u okviru Master programa u Upravljanju projektima IT.

Kada sam ušla u Program za diplomirane studente Grupe, pružila mi se jednistvena prilika da steknem mnogo iskustva o bankarskim poslovima, da unapredim svoje znanje ekonomije i da razvijem širok spektar ličnih veština, za koje smatram da su suštinske za oblikovanje solidne karijere u svakoj organizaciji. Uz obuku koju nam pružaju naše vođe i uz pomoć svih naših nastavnika, trenera i predavača možemo proširiti znanje i stalno se razvijati na mnogim nivoima.


Ukoliko i vi imate snažnu želju da se razvijate i stičete iskustvo u bankarstvu i finansijama, onda je Program za diplomirane studente Grupe nešto čemu zaista treba da stremite.

 


Zovem se Mihal Honzirek, imam 26 godina i radim kao stručni saradnik za odnose s klijentima u lokalnoj Direkciji za velike klijente u Česká spořitelna. Stekao sam zvanje Mastera na češkom Tehničkom univerzitetu u Pragu a takođe radim MBA u ESMA u Barseloni.

Odlučio sam da se prijavim za Program za diplomirane studente Grupe zbog kvaliteta programa i mogućnosti koje mi on pruža da počnem karijeru kod jednog od glavnih igrača na bankarskom tržištu SIE. Posebno cenim fokus na ličnom razvoju i sveobuhvatni način pripreme diplomiranih studenata za buduće izazove. Međutim, prilika da izgradim široku mrežu ličnih kontakata i da upoznam mnogo divnih ljudi u programu ostaje moja omiljena karakteristika.

Da rezimiram, Program za diplomirane studente Grupe, po mom mišljenju, predstavlja važan i prestižan ulazak u svet bankarstva i to je prosto odlična startna pozicija za budući razvoj u Erste Grupi bez obzira na tržišno okruženje koje se stalno menja.


Zovem se Nemanja Stavanović, imam 24 godine i radim u Sektoru poslova sa HR-om.

Tokom  studija na Ekonomskom fakultetu opredelio sam se za karijeru u bankarstvu i siguran sam da je najbolji način za ulazak u svet finansija Erste Group Junior Trainee programme

Erste Grupe je skrojila program namenjen svršenim studentima  sa ciljem da im omogući profesionalni i lični razvoj sa idejom da su talentovani zaposleni sa jasnom slikom o funkcionisanju banke važan resurs u neizvesnim godinama koje su pred nama.

Briljantna predavanja i uzbudljive rotacije na različitim radnim mestima  tokom trajanja programa nateraju Vas da promenite način na koji gledate svet oko sebe. Mnoštvo putovanja, niz interesantnih sagovornika i činjenica da sam bio deo porodice polaznika Programa učinila je da period trajanja programa bude najintenzivniji  deo mog života.  Rad u matičnom Sektoru ima posebnu  važnost zato što je to mesto gde stičete operativne veštine i sposobnosti koje za neophodne za vaš svakodnevni posao. Osim što program ima zajedničke segmente značajan deo je skrojen u skladu sa preferencijama pojedinca ostavljajući prostor polaznicima da poršire polja svog interesovanja.

Posebno bih istako da program dobija pun smisao kada vidimo da sve ono što smo sa programa poneli koristi i nama i banci u kojoj radimo


Zovem se Dalibor Vučić, imam 27 godina i stekao sam diplomu Fakulteta Tehničkih nauka u Novom Sadu na departmanu za Industrijsko inžinjerstvo i menadžment -  Investicioni menadžment. Trenutno se nalazim na Master studijama u oblasti Međunarodnih finansija – devizni kursevi, a u Erste banci sam zaposlen na poziciji Stručnog saradnika rizika za mikro klijente.

Nakon što sam video oglas za Group Junior Treinee Program stekao sam utisak da se radi izuzetno dinamičnoj i izazovnoj prilici za profesionalni razvoj i da je to veoma dobar način za započinjanje karijere u bankarstvu. Međutim to je bio samo vrh ledenog brega. Iz oglasa nisam shvatio koliko je to u stvari sveobuhvatan i ozbiljan obrazovni program, gde je velika količina kako teorijskog tako i praktičnog znanja „spakovano“ u samo godinu dana, čineći ovaj program izuzetno zahtevnim i ispunjujućim u isto vreme. Predavači su vrsni stručnjaci, svaki u svojoj oblasti, koji su mahom zaposleni u različitim članicama Erste Grupe. Kroz posete drugim članicama Grupe stiču se mnogobrojni kontakti i polaznici imaju priliku da formiraju odličnu mrežu poslovnih kontakata i izvan svoje matične banke.

Program takođe stavlja poseban akcenat na razvoj ličnih osobina svakog polaznika kroz tzv „soft skill“ radionice gde svaki polaznik ima priliku da uoči svoje lične prednosti i nedostatke i samim tim na istima radi.

Ukratko, Erste Group Junior Trainee Program program će zasigurno pružiti šansu svakom polazniku da testira granice svojih mogućnosti.