Procena učinka

Dijalog o proceni učinka

Obavljanjem svojih svakodnevnih zadataka svi zaposleni doprinose ukupnim ciljevima kompanije, a samim tim i uspehu kompanije.

Dijalog o proceni učinka (PAD) predstavlja srž alata Upravljanja učinkom koji su raspoloživi rukovodiocima i zaposlenima u Erste Grupi. Svrha je da rukovodioci i članovi njihovih timova zajedno razgovaraju i dogovaraju se o SMART ciljevima poslovanja i kompetencije, u kontekstu ukupnih organizacionih nastojanja i ciljeva.

 

Procena vođstva od 360°

Erste Grupa ima matricu kompetencija u kompaniji kojom se predstavljaju kompetencije vođstva potrebne za sve nivoe rukovođenja i nerukovođenja. Da bi se podržao razvoj vođstva u Grupi, Erste Grupa svake godine implementira alat povratnih informacija iz više izvora: Procena vođstva od 360°. 

Rukovodiocima i nekim samostalnim stručnim saradnicima daje se prilika da od svojih kolega u radnom okruženju dobiju strukturirane, proširene i individualizovane informacije u vezi sa svojim kompetencijama vođstva. Glavni cilj ovog alata je da se obezbedi osnova za lični i profesionalni razvoj njihovih veština vođstva.