O nama

Odeljenje brokersko dilerskih poslova i investicionog savetovanja (BDO) je počelo sa radom u okviru Erste Bank a.d. Novi Sad juna 2010.godine.


U BDO su prenešena iskustva brokerske kuće Synergy Capital a.d. koja je bila u 100% vlasništvu Erste Group Bank AG Vienna, nakon što su brokersko-dilerski poslovi prebačeni u Erste Bank a.d Novi Sad.
Tim Odeljenja brokersko dilerskih poslova i investicionog savetovanja je aktivno učestvovao u realizaciji najzahtevnijih i najvećih tržišnih transakcija, kroz koje svake godine ostvaruje značajno učešće u ukupnom plasmanu na Beogradskoj berzi.
Portfelj naših klijenata obuhvata imena najvećih svetskih institucionalnih investitora, koji su posredstvom našeg Odeljenja prisutni i aktivni na finansijskom tržištu Srbije.


Povezanost sa centralom Erste banke u Beču i značajnim filijalama u Londonu i Njujorku, omogućava nam trgovanje hartijama stranih izdavalaca za naše klijente na najrelevantnijim svetskim tržištima.
Takođe smo učestvovali u realizaciji najkompleksnijih projekta dokapitalizacije, agenta emisije, kao i sedamdeset javnih ponuda za preuzimanje za velik broj domaćih i internacionalnih kompanija, a čija je ukupna vrednost bila preko milijardu evra.                      

U mogućnosti smo da Vam ponudimo i usluge našeg sektora analize, koji je u sklopu analitičkog sektora Erste Grupe petu godinu zaredom prvoplasiran; tim je zauzeo prvo mesto po preporukama vezanim za tržište akcija u čitavom regionu centralne i istočne Evrope (CIE) kao i na tržištima Austrije, Češke i Mađarske prema "Austria and Central Europe Research Yearbook 2008" (Godišnjak istraživanja u Austriji i centralnoj Evropi za 2008. godinu) koju je nedavno objavio nezavisni istraživačko - analitičarski tim "AQ Research" iz Londona.